Acțiunile OMV Petrom asigură peste jumătate din tranzacțiile de la BVB

Acțiunile OMV Petrom asigură peste jumătate din tranzacțiile de la BVB

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 ian 2023

Bursa românească a pierdut o treime de procent în ultima sesiune a săptămânii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Dow Jones Average Industrial a trecut din nou de nivelul de 34.000 de puncte, în mișcarea ascendentă care caracterizează începutul de an. Buirsa de Valori București nu a avut forța de a se cupla imulsului extern și în ultima sesiune a săptămânii.

Pur și simplu, nu sunt ordinele de cumpărare care să catalizeze piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 25,63 milioane lei (5,24 milioane euro) și acesta asigurat în proporție de 58,02% de transferurile în valoare de 14,87 milioane lei realizate pe titlurile OMV Petrom (SNP) într-o zi în care cotația a avansat cu 0,11%, până la prețul de 0,4500 lei/acțiune.

PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR: La nivel de percepție și de piață s-a văzut o creștere generalizată a calității comunicării cu investitorii. Proiectul VEKTOR - unul de referință CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR: La nivel de percepție și de piață s-a văzut o creștere generalizată a calității comunicării cu investitorii. Proiectul VEKTOR - unul de referință

Practic, lichiditatea slbă este mascată de câte o companie care ridică nivelul afișat al tranzacțiilor, acțiunile societății petroliere urmând titlurilor furnizorului de servicii medicale MedLife (M) în acest rol. Altfel, interesul este scăzut. Spre exemplu, titlurile de pe locul 2 în clasamentul lichdiității, cele ale Romgaz Mediaș (SNG), au întrunit o activitate de doar 2,33 milioane lei. Acestea au suferit un recul de 1,82%, până la prețul de 40,35 lei/acțiune.

Tot pe o tendință negativă, -0,99%, până la prețul de 20,10 lei/acțiune, s-au aflat titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat schimburi de 1,14 milioane lei. Sunt mișcările care au dat și direcția generală de depreciere a pieței: -0,34% pentru indicele compozit BET-XT, -0,20%, până la nivelul de 49.953,42 de puncte pentru indicele finanicar BET-FI, -0,48% pentru indicele energetic BET-NG și -0,35% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.185,79 de puncte nu schimbă secvența pozitivă pe termen scurt și apare ca înscris pentru atacarea maximelor locale, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile OMV Petrom asigură peste jumătate din tranzacțiile de la BVB

Reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au câștigat 0,24%, până la prețul de 2,0500 lei/acțiune, și de titlurile Transelectrica (TEL), care au staționat la prețul de 22,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transelectrica