Alumil Rom Industry sperie investitorii cu o pierdere trimestrială de 1 milion de lei. Acțiunile scad la bursă cu peste 6%

Alumil Rom Industry sperie investitorii cu o pierdere trimestrială de 1 milion de lei. Acțiunile scad la bursă cu peste 6%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mai 2018

Deși și-a sporit cu peste 80% vânzările, furnizorul de profile de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry și-a adâncit pierderea, rezultat amendat de piață printr-un declin drastic al acțiunilor firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mai întâi a surprins plăcut piața obținând un profit net din vânzarea unor active în anul 2017 și o rată de distribuție aproape integral a acestui câștig. Alumil Rom Industry (ALU) vine în răspărul tendinței din acest an, când prețul a explodat la bursa susținut de dividendul-mamut, de 0,4160 lei/acțune, echivalent cu mai mult de un sfert din prețul de piață.

Furnizorul de profile din aluminiu pentru grupul elen Alumil Miloas a raportat o pierdere trimestrială în creștere, în pofida activității sporite. Astfel, compania a realizat în primele 3 luni ale acestui an venituri din vânzări de 22,36 milioane lei, cu 82,98% mai mari decât cele de 12,22 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Costurile acestor vânzări s-au majorat, însă, într-o dinamică mult mai accelerată, +111,79%, la 17,96 milioane lei, de la 8,48 milioane lei.

Constantin Frățilă încearcă să oprească consolidarea acțiunilor SIF Transilvania după un model în care Asociația Investitorilor „a trântit” operațiunea SIF Moldova CITEȘTE ȘI Constantin Frățilă încearcă să oprească consolidarea acțiunilor SIF Transilvania după un model în care Asociația Investitorilor „a trântit” operațiunea SIF Moldova

Acesta este contextul în care Alumil Rom Industry raportează la T1 o pierdere de 1,05 milioane lei, de aproape 7 ori mai mare decât în exercițiul financiar precedent. Este un rezultat găsit ca pretext de piață pentru realizarea unei corecții. Titlurile cu simbolul de tranzacționare ALU au suferit un recul de 6,45% pe primul rulaj al zilei în cea dintâi oră de tranzacționare, echivalentul a aproximativ 170.000 de lei, poziție cu totul neobișnuită pentru acest emitent listat la BVB acum 10 ani.

La prețul de 1,7400 lei/acțiune de la ora 11:00, randamentul net al dividendului de 0,4160 lei/acțiune este de 22,71%. Este un câștig foarte atractiv, însă raportarea trimestrială îi avertizează pe investitori că profitul nu este repetabil, iar riscul unei ajustări brutale ex-dividend este foarte mare pentru o acțiune care oricum nu este foarte lichidă. Anul trecut, Alumil Rom Industry a avut încasări excepționale, urmare a vânzării unei serii de terenuri în București, Brașov și Timiș.

Compania avea la 31 martie active totale de 90,60 milioane lei, în creștere cu 4,32% față de cele de 86,85 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile curente s-au majorat cu 41,75%, la 18,30 milioane lei, de la 12,91 milioane lei.

Alumil Rom Industry, companie controlată de Alumil Miloas în proporție de 55,90%, îl are ca alt acționar major pe directorul general Michail Sotiriou, cu o participație de 23,95%. La ultimul preț de închidere de la BVB, de 1,8600 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății se ridică la 58,12 milioane lei (12,54 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alumil rom industry
aluminiu
tamplarie
bvb
bursa
dividende