Apatie de vară la BVB: volume slabe și oscilații mici

Apatie de vară la BVB: volume slabe și oscilații mici

Suresa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 aug 2021

Ordinele reduse în etapa estivală nu au fost de natură să miște piața, o excepție dintre acțiunile lichide fiind pe piața AeRO.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dacă există undeva un entuziasm al investitorilor, acesta se consumă undeva în vacanțe. Deloc surprinzător, luna august a debutat cu o sesiune letargică, caracterizată de o prezență redusă a jucătorilor și cotații în derivă, închiderile fiind divergente.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,85 milioane lei (5,46 milioane euro), iar acesta prin contribuția unui transfer de tip deal de 1,07 milioane lei realizat cu titluri OMV Petrom (SNP) care în piața reglementată au însumat schimburi de 4,31 milioane lei pe o tendință de vânzare ce a depreciat cotația cu 1,09%, până la prețul de 0,4095 lei/acțiune.

Economia SUA a depășit nivelurile dinaintea pandemiei. Dow Jones și S&P urcă la noi maxime record CITEȘTE ȘI Economia SUA a depășit nivelurile dinaintea pandemiei. Dow Jones și S&P urcă la noi maxime record

Prin contrast, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 0,71% pentru o întoarcere în zona maximelor istorice, la nivelul de 2,8200 lei/acțiune, pe tranzacții de 7,16 milioane lei. Este un impuls care a influențat favorabil piața în ansamblul ei. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,10% și indicele reprezentatvi a urcat cu 0,09%, până la nivelul de 11.859,00 puncte.

Apatie de vară la BVB: volume slabe și oscilații mici

Piața mai vie se arată a fi segmentul AeRO, unde investitorii au amendat drastic creșterea de la listare, printr-un recul de 9,81%, până la prețul de 13,98 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 2,44 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,98%, până la prețul de 1,8560 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,58 milioane lei. Emitentul a notificat piața în ultima oră de tranzacționare că săptămâna trecută a achiziționat de la BVB un număr de 1,64 milioane acțiuni proprii pentru care a plătit suma de 3,02 milioane lei în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari. Este o mișcare ce a cântărit decisive la aprecierea cu 0,76% a indicelui financiar BET-FI ce s-a stabilizat la nivelul de 52.237,16 puncte.

Tot la capitolul financiar am consemnat tranzacții de peste 1 milion de lei pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au staționat la prețul de 18,00 lei/acțiune și pe titlurile de stat scadente în decembrie 2023 (R2312A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
safetech