Bursa a rămas în 4 simboluri

Bursa a rămas în 4 simboluri

Sursa foto: Gravydas / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 apr 2024

Deși volumele din sesiunea precedentă au fost peste valoarea medie zilnică de tranzacționare a anilor trecuți, activitatea a fost concentrată pe câteva acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Valul de vânzare de pe bursele mari ale lumii încă nu s-a consumat și raliurile sunt puternic respinse. Indicele DAX40 din Germania a testat minime ale ultimelor 6 săptămâni, într-un peisaj în care și indicii americani au fost „pe roșu”.

Acesta este contextul în care investitorii activi la BVB au reacționat cu prudență și s-au retras parțial de la „butoane”. Acest lucru s-a văzut printr-o mai slabă dispersie a lichdiității, simbolurile din planul secundar și terțiar fiiind ocolite.

Transilvania Investments Alliance iese din acționariatul Virola Independența Sibiu CITEȘTE ȘI Transilvania Investments Alliance iese din acționariatul Virola Independența Sibiu

Rulajul de 63,27 milioane lei (12,71 milioane euro) poate fi caracterizat drept unul ridicat însă acesta a fost asigurat în proporție de 83,14% de cele mai tranzacționate 2 acțiuni. Astfrel, titlurile Hidroelectrica (H2O) au staționat la prețul de 132,00 lei/acțiune, pe transferuri de 39,40 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,22%, până la prețul de 28,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 13,20 milioane lei.

Ultima mișcare a avut forța de a imprima direcție negativă pieței, cu un declin de 0,10% al indicelui compozit BET-XT și o depreciere de 0,21% a indicelui reprezentativ BET care la nivelul de 16.883,08 de puncte se află în zona mediie mobile exponențiuale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa a rămas în 4 simboluri

Indicii sectoriali au avut închideri divergente, respectiv un avans de 0,26%, până la nivelul de 60.489,28 de puncte pentru indicele financiar BET-FI și o rtetragere de 0,08% a indicelui energetic BET-NG. Din structura ultimului au fost și singurele acțiuni, cele ale producătorilor e gaze naturale, care au mai avut volume relevante.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au pierdut 0,66%, până la prețul de 0,6805 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,15 milioane lei, iar titlurile Romgaz (SNG) au stagnat la prețul de 51,80 lei/acțiune, pe o activitate de 1,04 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
romgaz
hidroelectrica