Bursa din China a coborât luni la minimul ultimelor trei săptămâni, în ciuda noilor reforme anunțate de Beijing

Bursa din China a coborât luni la minimul ultimelor trei săptămâni, în ciuda noilor reforme anunțate de Beijing
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 sep 2015

Bursa din China a scăzut luni cu 2,7% și a închis la minimul ultimelor trei săptămâni, în condițiile în care anunțul autorităților de la Beijing privind noi reforme în sectorul de stat nu a reușit să alunge îngrijorările investitorilor cu privire la încetinirea creșterii economice a statului asiatic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Guvernul de la Beijing a prezentat duminică un plan pentru restructurarea companiilor de stat, care include, printre altele, vânzarea de participații către investitori privați, precum și posibile listări la bursa din Shanghai. 

Autoritățile nu vor obliga companiile de stat să se asocieze cu investitori privați și nici nu vor stabili un program exact al privatizărilor, care vor fi realizate în funcțiile de condițiile din piață, relatează MarketWatch.

Indicele Shanghai Composite a închis luni în scădere cu 2,7%, după ce pe parcursul ședinței a coborât cu 4%. Piața de capital din Japonia a scăzut cu 1,6%.

Producția industrială din China a crescut cu 6,1% în august raportat la perioada similară a anului trecut, sub estimările analiștilor privind un avans de 6,4%. De asemenea, indicatorul care măsoară investițiile companiilor în active fixe, precum echipamente industriale, a urcat luna trecută cu 10,9%, cea mai slabă performanță din ultimii 15 ani.

Economiștii estimează că statul asiatic ar putea să nu atingă ținta de creștere economică pentru acest an, de 7%.  

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a deschis luni în urcare cu 0,3%. În jurul orei 10:40, Bursa de la Londra se aprecia cu 1,2%, piața de capital de la Paris era în creștere cu 1%, iar bursa de la Frankfurt cu 0,9%.

Acțiunile de la București erau în urcare cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
china
shanghai
inchidere