Bursa încheie o săptămână marcată de indecizie

Bursa încheie o săptămână marcată de indecizie

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 oct 2021

Ultimele 5 sesiuni de la BVB au fost caracterizate de fluctuații mici ale indicelui reprezentativ BET, iar volumele din piața reglementată s-au diminuat semnificativ.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Revenirea de la New York Stock Exchange s-a accelerat joi și vineri, însă la Bursa de Valori București prudența a rămas nota dominantă a întregii săptămâni. Aceasta s-a reflectat atât prin dinamica slabă a cotațiilor, cu un declin miercuri de 0,50% a indicelui reprezentativ BET ca cea mai mare deviere de la referință și cu lichiditate în suferință.

Ultima sesiune a fost marcată de aceleași caracteristici, rulajul pieței de acțiuni fiind de 37,28 milioane lei (7,53 milioane euro) și oscilațiile mici pentru principalii indici: -0,12% în cazul indicelui compozit BET Plus și -0,13% pentru o închidere la nivelul de 12.711,06 puncte pentru indicele BET.

Bursa încheie o săptămână marcată de indecizie

Cea mai tranzacționată acțiune, cu schimburi însumând 15,86 milioane lei, cea a Băncii Transilvania (TLV) a dat direcția pieței cu o corecție de 0,76%, până la prețul de 2,6200 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a pierdut 0,94%, până la prețul de 18,94 lei/acțiune, pe transferuri de 1,24 milioane lei.

Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,67%, până la prețul de 1,8060 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 8,04 milioane lei. O dinamică apropiată, +0,64%, a avut-o și indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.412,67 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu doar 0,06%. Cel mai important titlu din componența sa, cel al OMV Petrom (SNP), s-a retras cu 0,21%, până la prețul de 0,4800 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,33 milioane lei.

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care s-au depreciat cu 0,62%, până la prețul de 1,2780 lei/acțiune, dar și de titlurile de stat cu scadența în iulie 2023 (R2307A) și de 2 certificate de tip turbo emise de BRK Financial avțând activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast