Bursa recuperează aproape jumătate din declinul de marți. Activitate concentrată pe primii 4 emitenți

Bursa recuperează aproape jumătate din declinul de marți. Activitate concentrată pe primii 4 emitenți

Sursa foto: G0d4ather | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 sep 2021

După corecția agresivă din sesiunea precedentă, investitorii au revenit la cumpărare, tonul aprecierilor fiind dat de acțiunile care intră în structura indicelui de piețe emergenbe al FTSE Russell.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Sincopa de marți, cu vânzări apăsate pe acțiunile producătorilor de gaze naturale și cele ale băncilor, a fost amendată rapid, piața reușind o recuperare de 1%. Volumele au fost, de asemenea, sporite. Rulajul de 54,44 milioane lei (11,03 milioane euro) include și tranzacția în valoare de 7,42 milioane lei care premerge listării la bursă a operatorului aplicației de taxi GoCab Software (CAB).

După un recul important, titlurile OMV Petrom (SNP) au revenit pe creștere, cu un avans de 2,27%, până la prețul de 0,4500 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 8,64 milioane lei. Acestea au fost urmate îndeaproape de titlurile Băncii Transilvania (TLV), cu transferuri însumând 8,36 milioane lei, într-o ședință în care cotația a urcat cu 1,18%, până la prețul de 3,0000 lei/acțiune.

Aerostar surmontează declinul exporturilor și raportează un profit net în creștere la S1 CITEȘTE ȘI Aerostar surmontează declinul exporturilor și raportează un profit net în creștere la S1

Alături de saltul de 4,74%, până la prețul de 1,1940 lei/acțiune, al titlurilor TeraPlast Bistrița (TRP), care au adunat schimburi de 6,17 milioane lei, sunt mișcările care au dat tonul întregii piețe, cu aprecieri pe linie: +1,01% pentru indicele compozit BET Plus, +0,31% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.670,54 puncte, +0,46% pentru indicele energetic BET-NG și +1,03% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.302,26 puncte puncte este pe a 4-a cea mai ridicată valoare din istoria sa.

Bursa recuperează aproape jumătate din declinul de marți. Activitate concentrată pe primii 4 emitenți

Fără un motor precum cel al unei includeri recente în structura indicelui de piețe emergente al FTSE Russell, acțiunile Romgaz Mediaș (SNG) nu au avut argumentul de revenire a titlurilor OMV Petrom și au staționat la prețul de 31,70 lei/acțiune, pe o activitate de 7,32 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,44%, până la prețul de 1,8280 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,92 milioane lei.Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Sphera Franchise Group (SFG) și-au continuat impulsul negativ de marți cu o nouă scădere de 1,11%, până la prețul de 17,80 lei/acțiune, în pofida faptului că societatea a raportat cel mai bun trimestru 2 din istoria sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast