Bursa românească închide săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție de peste 90 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Bursa românească închide săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție de peste 90 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 sep 2020

Indicii principali au pierdut 3 sferturi de procent. Tendința este descendentă la nivelul volumelor din piața reglementată.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Efectul evenimentului promovării propriu-zise a Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell începe să se estompeze și lichiditatea s-a redus către finalul săptămânii. Aceasta a fost salvată de o tranzacție specială din piața deal cu 3,26 milioane acțiuni Romgaz Mediaș (SNG), reprezentând 0,85% din capitalul social al producătorului de gaze naturale și a cărei valoare s-a ridicat la 91,11 milioane lei. Prin contrast, pe segmentul regular, titlurile Romgaz abia au adunat o activitate de 1,02 milioane lei într-o zi în care cotația a staționat la nivelul de 28,00 lei/acțiune.

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Este un schimb într-o secvență mai largă de transferuri de tip deal de la jumătatea acestei luni, în cea mai mare parte rearanjare de portofoliu pentru deținerile fondatorilor retailerului Dedeman, așa cum reies din raportările recente ale Electrica (EL) și Transelectrica (TEL).

COVID-19 și obligațiile de vânzare la prețuri de pornire plafonate taie profitul, veniturile și investițiile Romgaz cu peste 25%. Noul Iernut, gata doar în iunie 2021 CITEȘTE ȘI COVID-19 și obligațiile de vânzare la prețuri de pornire plafonate taie profitul, veniturile și investițiile Romgaz cu peste 25%. Noul Iernut, gata doar în iunie 2021

În piața reglementată tranzacțiile au fost mai mici de 25 milioane lei, cu cea mai intensă lichiditate, în echivalent 5,57 milioane lei, fiind consumată pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au suferit un recul de 0,64%, până la prețul de 2,3200 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 12,10 miliarde lei (2,48 miliarde euro). Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu o amplitudine mai ridicată, de 2,34%, până la prețul de 12,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,09 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3300 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,81 milioane lei, o ancoră pentru piață pe un impuls de corecție. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,74%, indicele financiar BET-FI a alunecat cu 0,39% sub referință, până la nivelul de 42.537,47 puncte și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,77%, până la nivelul de 8.961,59 puncte, unde se află prins între mediile mobile exponențiale de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească închide săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție de peste 90 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Indicele energetic BET-NG a supraperformat pieței, cu o retragere de 0,28%, deși cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP) a pierdut 1,63% la nivelul capitalizării de piață, cotația închizând la prețul de 0,3315 lei/acțiune, cu 1,63% sub referință, într-o zi în care au cumulat transferuri de 2,13 milioane lei.

Titlurile Erste Group (EBS) au scăzut cu 1,20%, pe al 3-lea rulaj al sesiunii din piața reglementată. Schimburi de 1,66 milioane lei, peste media obișnuită atrasă de acest simbol, am înregistrat pe titlurile Digi Communications (DIGI) care au scăzut cu 5,86%, până la prețul de 30,50 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz