Bursa se corectează ușor. Acțiunile One United Properties recuperează masiv din terenul pierdut de la listare

Bursa se corectează ușor. Acțiunile One United Properties recuperează masiv din terenul pierdut de la listare

Sursa foto: Siri Wannapat | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 iul 2021

Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB a fost caracterizată de volume slabe și evoluții divergente pentru acțiuni și indici.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O tendință de ușoară retragere la New York Stock Exchange a fost copiată și la Bursa de Valori București, unde ordinele de cumpărare firave au lăsat piața în derivă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 34,66 milioane lei (7,04 milioane euro), concentrat în proporție de peste o treime pe primele 2 simboluri.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,8000 lei/acțiune, pe transferuri de 7,48 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au depreciat cu 0,80%, până la prețul de 31,10 lei/acțiune, pe o activitate de 5,07 milioane lei.

Duolingo, care deține cea mai populară aplicație pentru învațarea limbilor străine, a atras 521 milioane de dolari la IPO. Evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări CITEȘTE ȘI Duolingo, care deține cea mai populară aplicație pentru învațarea limbilor străine, a atras 521 milioane de dolari la IPO. Evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări

Un declin de 0,48%, până la prețul de 0,4140 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), pe fondul unor schimburi de 1,94 milioane lei a ajutat la o închidere nenativă pentru anmsablul pieței: -0,13% pentru indicele compozit BET Plus, -0,61% pentru indicele energetic BET-NG și -0,22% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 11.848,61 puncte se găsește în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se corectează ușor. Acțiunile One United Properties recuperează masiv din terenul pierdut de la listare

Pe contrasens, indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,39%, până la nivelul de 51.845,12 puncte, dar cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a staționat la prețul de 1,8380 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,8380 lei/acțiune.

Acțiunile companiei AirClaim ajung la tranzacționare pe bursă la un preț dublu față de cel din plasamentul privat. Capitalizare de piață de 55 milioane lei CITEȘTE ȘI Acțiunile companiei AirClaim ajung la tranzacționare pe bursă la un preț dublu față de cel din plasamentul privat. Capitalizare de piață de 55 milioane lei

Povestea zilei a fost pe titlurile One United Properties (ONE), care au avut un salt de 5,35%, pe tranzacții de 3,51 milioane lei, dar la nivelul de cotare de 1,9700 lei/acțiune încă sunt cu 1,50% sub prețul de 2,0000 lei/acțiune al ofertei publice de listare închisă la începutul lunii trecute.

Tot pe o tendință pozitivă, +0,54%, până la prețul de 0,9290 lei/acțiune, s-au aflat și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au cumulat transferuri de 4,00 milioane lei. Pe tranzacții de 2,73 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 18,00 lei/acțiune, iar pe segmentul energetic, titlurile Electrica (EL) au coborât cu 0,79%, până la prețul de 12,54 lei/acțiune, pe o activitate de 1,23 milioane lei.

Lichiditatea slabă din piața de acțiuni a fost compensată parțial de rulajul de 4,95 milioane lei (1,00 milioane euro) din piața certificatelor, unde s-au distins 2 instrumente având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group (BRK).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica