Bursa se întoarce în zona maximelor

Bursa se întoarce în zona maximelor

Sursa foto: Pmakin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 oct 2021

În condițiile unor volume moderate, indicele principal de la BVB a câștigat aproape jumătate de procent.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La New York Stock Exchange, indicele Dow Jones Average Industrial a atins un nou maxim în istoria sa de un secol, iar această evoluție a încurajat și parcursul cotațiilor la Bursa de Valori București. Deși cel mai tranzacționat titlu de pe această piață, cu schimburi însumând 15,69 milioane lei cel al Băncii Transilvania (TLV), s-a retras cu 0,19%, până la prețul de 2,5750 lei/acțiune, în ansamblu, piața a avut o tendință ascendentă.

Volvo a anunțat listarea pe bursă, luna aceasta, la un preț ce o evaluează la 20 de miliarde de euro CITEȘTE ȘI Volvo a anunțat listarea pe bursă, luna aceasta, la un preț ce o evaluează la 20 de miliarde de euro

Indicii BET-XT și BET au urcat fiecare cu câte 0,48%, ultimul pentru o închidere la nivelul de 12.812,97 puncte, doar marginal sub recordul atins în data de 8 octombrie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se întoarce în zona maximelor

Într-o sesiune în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 39,56 milioane lei (8,00 milioane euro) acțiunile de pe locurile 2-3 din clasamentul lichidității, au avut o amplitudine a creșterilor superioară mediei. Astfel, titlurile Transport Trade Services (TTS) au urcat cu 2,11%, până la prețul de 21,75 lei/acțiune, pe transferuri de 2,53 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avut un salt de 36,95 lei/acțiune, pe o activitate de 2,32 milioane lei. Este un nou maxim al ultimelor 21 de luni pentru titlurile producătorului de gaze naturale. Profit.ro a semnalat marți tendința de evadare dintr-o formațiune tehnică cu conotații pozitive.

Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Tot pe segmentul energetic, al cărui indice BET-NG a avansat cu 1,02%, titlurile OMV Petrom  (SNP) s-au apreciat cu 0,31%, până la prețul de 0,4850 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,97 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 1,40%, până la prețul de 39,95 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,42 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,11%, până la prețul de 1,7620 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,82 milioane lei, o evoluție încă și mai anemică, +0,04%, având-o indicele BET-FI în care acestea dețin ponderea și care a închis la nivelul de 52.716,17 puncte.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit în piața AeRO de titlurile Holde Agri Invest (HAI) care s-au apreciat cu 2,98%, până la prețul de 1,5550 lei/acțiune, și titlurile Purcari Wineries (WINE) care au urcat cu 2,05%, până la prețul de 14,90 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
tts
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
purcari