Bursele europene au închis în creștere după decizia BCE de a menține neschimbate dobânzile; indicele Stoxx 600 a depășit 500 de puncte pentru prima oară

Bursele europene au închis în creștere după decizia BCE de a menține neschimbate dobânzile; indicele Stoxx 600 a depășit 500 de puncte pentru prima oară
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2024

Bursele europene au închis joi în creștere, deoarece prognoza actualizată a Băncii Centrale Europene privind inflația a readus acțiunile pe drumul cel mai bun, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,05%, la 503,45 puncte, depășind pentru prima dată nivelul cheie de 500, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Centrală Europeană a menținut dobânda cheie la un nivel record de 4%, în timp ce și-a revizuit prognoza pentru inflația din 2024 la 2,3%, de la 2,7%, scrie News.ro.

DECIZIE Salariile din sănătate, majorate de Guvern în două tranșe CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariile din sănătate, majorate de Guvern în două tranșe

De asemenea, BCE a mai spus că creșterea economiei zonei euro va fi mai slabă decât se aștepta anterior în acest an, de 0,6%.

Piețele, care deja s-au concentrat asupra reducerilor dobânzilor începând din iunie, au considerat previziunile macroeconomice actualizate ca un semn suplimentar pentru luna respectivă.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,71%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,77%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,17%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,16%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 1,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni