Bursele europene au închis în scădere, după date din SUA privind inflația care au fost peste așteptări

Bursele europene au închis în scădere, după date din SUA privind inflația care au fost peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Piețele europene au închis joi în scădere, după publicarea unor date din Statele Unite privind inflația care au depășit așteptările, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După o sesiune agitată, indicele regional Stoxx 600 a terminat ziua cu 0,77% mai jos, toate sectoarele fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Simtel Team și-a înființat furnizor de energie, după ce a devenit producător CITEȘTE ȘI Simtel Team și-a înființat furnizor de energie, după ce a devenit producător

Acțiunile băncilor au scăzut cu 1,9%, iar cele ale utilităților au scăzut cu 1,23%.

Acțiunile retailerului britanic Marks & Spencer au coborât cu 4,5%, spre partea de jos a Stoxx 600, după ce a indicat ”provocări pe termen scurt”, în ciuda faptului că a raportat o creștere puternică a vânzărilor de Crăciun.

Între timp, acțiunile Tesco au crescut cu 1,35%, după ce compania și-a îmbunătățit prognoza de profit.

Indicele german DAX a coborât cu 0,86%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,98%. Indicele FTSE MIB al bursei italiene a scăzut cu 0,66%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,62%.

FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board

Raportul din decembrie privind inflația din SUA a arătat o creștere a prețurilor de consum cu 0,3% față de luna precedentă și cu 3,4% față aceeași lună a anului anterior.

Economiștii chestionați de Dow Jones au anticipat valori de 0,2% și, respectiv, 3,2%.

Investitorii caută prin acest raport indicii despre momentul în care Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor. Piețele consideră că există o probabilitate de 67% pentru ca prima reducere să aibă loc în martie, potrivit instrumentului FedWatch al CME.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni