Curtea de Justiție a UE decide: tranzacțiile cu moneda bitcoin sunt exceptate de taxe în Uniune

Curtea de Justiție a UE decide: tranzacțiile cu moneda bitcoin sunt exceptate de taxe în Uniune
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 oct 2015

Bitcoin și alte monede virtuale vor putea fi tranzacționate fără să fie taxate în țările Uniunii Europene, în urma unei decizii de joi a Curții de Justiție cu sediul la Luxemburg, transmite Bloomberg. Agenția de știri comentează că hotărârea forului european pune pe un picior de egalitate acest tip de monede față de cash-ul tradițional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Taxa pe valoarea adăugată și alte tipuri de taxe de vânzări nu trebuie aplicate, întrucât afacerile respective presupun schimbul de mijloace de plată, spune decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor acestei instituții în urma unor neînțelegeri din Suedia privind schimbul între monedele virtuale și cele emise de sistemele bancare.

Moneda virtuală a urcat după publicarea deciziei Curții

Moneda virtuală a urcat după publicarea deciziei Curții de la Luxemburg pe un maxim al ultimelor trei luni față de dolarul american

După publicarea anunțului, moneda bitcoin s-a apreciat cu aproximativ 3,70%, atingând un maxim al ultimelor trei luni, de 280 dolari pentru un bitcoin, potrivit Zero Hedge.

Moneda virtuală suferise pe fondul turbulențelor financiare din această vară, atingând, la finele lunii august, un minim intraday de 198,12 dolari pentru un bitcoin, nivel cu 29% sub valorile prezente.

Bitcoin este un protocol introdus în 2008 de un grup de programatori care presupune că nu există un emitent inițial și care permite plăți printr-o monedă virtuală. Tranzacțiile cu bitcoin au fost, în ultimii șapte ani, acceptate de un număr important de comercianți, chiar dacă analiști din piață au evidențiat o serie de dezavantaje ale acesteia față de valutele tradiționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cjue
justitie
ue
dolar