Indicele BET câștigă un sfert de procent pe volume drastic subsțiate

Indicele BET câștigă un sfert de procent pe volume drastic subsțiate

Sursa foto: Morawee Meepian / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 apr 2024

Într-o ședință cu lichiditate slabă, doar acțiunile Băncii Transilvania și Hidroelectrica au adunat volume mai consistente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate mâine la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Sesiunea de debut a săptămânii a fost una de revenire pe marile burse ale lumii, după valul de vânzări care a caracterizat jumătatea acestei luni. La Frankfurt, indicele DAX40 s-a apropiat de nivelul de 17.900 de puncte, ceea ce înseamnă că aare deja un impuls de aproape de 500 de puncte față de minimele locale.

Totuși, Bursa de Valori București încearcă să găsească puncte de echilibru și validări înainte de o mișcare decisivă fie pentru atacarea maximelor, fie pentru continuarea parcursului corectiv. Indecizia a fost trădată de consistența slabă a ordinelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 33,87 milioane lei (6,81 milioane euro).

ULTIMA ORĂ Nu a fost luată decizia de continuare a proiectului mini-reactoarelor nucleare SUA de la Doicești. Ministerul Energiei s-a abținut de la vot în AGA Nuclearelectica. UPDATE Explicațiile ministerului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Nu a fost luată decizia de continuare a proiectului mini-reactoarelor nucleare SUA de la Doicești. Ministerul Energiei s-a abținut de la vot în AGA Nuclearelectica. UPDATE Explicațiile ministerului

Nu mai puțin de 43,34% din aceastpă activitate a fost asigurată de 2 simboluri, ambele cu închideri „pe verde”: +1,24%, până la prețul de 28,65 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat tranzacții de 7,43 milioane lei, și +0,53%, până la prețul de 132,50 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au însumat schimburi de 7,25 milioane lei.

Sunt mișcările care au avut forța de a trage în sus întreaga piață. Astfel, indicele compozit BET-XT a câștigat 0,23% și indicele reprezentativ BET a avansat cu 0,24%, p’ână al nivelul de 16.879,46 de puncte, într-o secvență de evoluții neconcludente în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), evidențiată pe graficul atașat.

Indicele BET câștigă un sfert de procent pe volume drastic subsțiate

Piața nu a mers în sus pe linie. Indicele energetic BET-NG s-a retras cu 0,23%, sub efectul corecțiilor pe 3 acțiuni ale producătorilor de energie cu capitalizare mare: -0,44%, până la prețul de 0,6800 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au cumulat transferuri de 3,91 milioane lei, -0,41%, până la prețul de 48,25 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au Aduinat volume echivalente cu 2,74 milioane lei, și -1,16%, până la prețul de 51,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit o activitate de 1,80 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica