Indicele BET mai pierde 1%. Volumele scad semnificativ

Indicele BET mai pierde 1%. Volumele scad semnificativ

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 sep 2022

Într-un context de presiune la vânzare pe activele de risc la nivel internațional, și bursa românească a avut o sesiune „roșie”, care a dus pe un nou minim.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele celor mai lichide acțiuni românești a fost ținut peste nivelul de referință în cea mai mare parte a orarului de tranzacționare. Prețul plătit a fost acela de a nu veni cu volume la vânzare. Așa se face că lichiditatea a fost una din cele mai mici de la începutul toamnei, cu un rulaj de numai 24,82 milioane lei (5,01 milioane euro) a pieței de acțiuni.

PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Aurel Bernat, BT AM: Românii trebuie să învețe să cumpere acțiunile și când sunt la discount, așa cum procedează cu televizoarele și mașinile CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Aurel Bernat, BT AM: Românii trebuie să învețe să cumpere acțiunile și când sunt la discount, așa cum procedează cu televizoarele și mașinile

Totuși, atunci când au apărut ceva ordine, către finalul ședinței de la BVB, cotațiile au fost mutate semnificativ în jos. Indicele compozit BET-XT a pierdut 1,02% și indicele reprezentativ BET a scăzut cu 1,12%, până la un nou minim al anului, de 10.549,44 puncte, așa cum se vede pe graficul atașat.

Indicele BET mai pierde 1%. Volumele scad semnificativ

Caracteristica pieței a fost cea a lichidității slabe. Transferuri de numai 4,79 milioane lei au fost suficiente pentru a plasa titlurile Băncii Transilvania (TLV) pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor. Cotația a suferit un recul de 1,62%, până la prețul de 17,04 lei/acțiune, care conferă insituției de credit o capitalizare bursieră de 12,06 miliarde lei (2,44 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a scăzut cu 3,51%, până la prețul de 11,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,54 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Claudiu Cazacu, XTB: Atenție la influenceri! Sursele de informare în domeniul investițiilor trebuie alese mai riguros CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Claudiu Cazacu, XTB: Atenție la influenceri! Sursele de informare în domeniul investițiilor trebuie alese mai riguros

Un declin de o aplitudine apropiată, -3,60%, până la prețul de 38,80 lei/acțiune, l-au suferit titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au întrunit o activitate de 1,63 milioane lei.

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 0,63%, până la prețul de 0,3985 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 4,45 milioane lei, iar titlurile Transgaz (TGN) au avut un salt de 9,25%, până la prețul de 230,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,37 milioane lei.

Fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, unul din cei mai bogați oameni din lume, a venit în România și anunță: Binance deschide birou local, iar din octombrie va avea serviciu de asistență în limba română CITEȘTE ȘI Fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, unul din cei mai bogați oameni din lume, a venit în România și anunță: Binance deschide birou local, iar din octombrie va avea serviciu de asistență în limba română

Pe segmentul fondurilor alternative de investiții, al cărui indice BET-FI a pierdut 0,44%, până la nivelul de 47.098,09 puncte, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 1,12%m până la prețul de 1,7600 lei/acțiune, pe transferuri de 1,99 milioane lei.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor companiilor de pe segmentul energie și utilități, a alunecat cu 0,30% sub referință. In structura sa, titlurile Electrica (EL) au scăzut cu 1,29%, până la un nou minim de la listare, de 6,1000 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,25 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica