La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

Sursa foto: Sorapop Udomsri | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 sep 2021

Bursa traversează o etapă de apatie în care niciun emitent nu a depășit reperul unor transferuri de 5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Fără convingere în atacarea maximelor. Aceasta este fotografia de moment care surprinde ezitarea investitorilor de la Bursa de Valori București. Cu o criză politică în desfășurare și necunoscute majore despre soluția de iarnă în domeniul energetic, jucătorii au ales să nu mute. Impactul s-a resimțit la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,79 milioane lei (5,41 milioane euro).

Ca și alte sesiuni recente, această retragere de lichiditate a fost compensată de o activitate sporită, în echivalent 11,07 milioane lei (2,24 milioane euro) pe piața certificatelor. Aceasta a fost dinamizată de corecțiile de pe bursa americană care a antrenat ordine din partea investitorilor de la BVB cu expunere pe contractele avâțnd suport indicele Dow Jones Average Industrial. Nu mai puțin de 4 dintre acestea întrunit tranzacții mai mari de 1 milion de lei.

SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto

Cele mai lichide acțiuni au avut închideri divergente. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,84%, până la prețul de 0,4695 lei/acțiune, pe o activitate de 4,67 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au alunecat cu 0,11% sub referință, până la prețul de 18,90 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,62 milioane lei.

Tot pe segmentul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,12%, până la prețul de 2,7200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,56 milioane lei. Din aceste mișcări a rezultat o tendință predominant pozitivă, cu excepția sectorului fondurilor închise de investiții: +0,38% pentru indicele compozit BET Plus, -0,51% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.410,83 puncte, +0,45% pentru indicele energetic BET-NG și +0,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.327,58 puncte se află în zona maximelor istorice.

La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

2 motoare ale creșterii au luat pauză. Titlurile MedLife (M) au staționat la prețul de 17,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,47 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 0,45%, până la prețul de 1,3240 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,13 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au retras cu 0,15%, până la prețul de 2,5500 lei/acțiune, și de titlurile One United Properties (ONE) au staționat la prețul de 1,9580 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
teraplast
romgaz
medlife
one united