MedLife – prezență inedită pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor

MedLife – prezență inedită pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2023

În contextul unei sesiuni marcate de o lichiditate slabă, acțiunile furnizorului de servicii medicale MedLife au fost cele mai tranzacționate de la BVB.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După un început ezitant în sesiunea europeană, încă din prima parte a orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange, acțiunile au reintrat pe o traiectorie pozitivă. Indicele Dow Jones Average Industrial a depășit din nou nivelul de 33.800 de puncte, recuperând mai mult de jumătate din impulsul descendent imprimat pieței săptămâna trecută.

Acesta a fost contextul pentru o zi „verde” și la Bursa de Valori București. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,34% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,37%, până la nivelul de 12.228,21 de puncte, așa cum se vede pe graficul atașat.

MedLife – prezență inedită pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor

Dincolo de această dinamică, piața a fost în suferință la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 27,48 milioane lei (5,62 milioane euro), susținut de o implusionare a activității pe titlurile MedLife (M). După ce deja 2 sesiuni au avut lichiditate peste media obișnuită, titlurile furnizorului de servicii medicale au adunat transferuri de 8,58 milioane lei, într-o zi în care cotația a avansat cu 1,57%, până la nivelul de 19,46 lei/acțiune.

GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA CITEȘTE ȘI GRAFICE Goldman Sachs retrogradează giganții din industria americană de apărare. Prețurile acțiunilor includ așteptări de creșteri ale cheltuielilor de înarmare care vor avea opoziție în Congresul SUA

Este o performanță care a depășit chiar și acțiunile care au marcat ultimul deceniu de la BVB. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,25%, până la prețul de 20,30 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,68 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,49%, până la prețul de 2,0450 lei/acțiune, pe volume de 5,09 milioane lei.

Este mișcarea ce a tras în jos indicele financiar BET-FI, cu un declin de 0,41%, până la nivelul de 50.055,54 de puncte. Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a supraperformat pieței, cu un avans de 0,70%.

Din stuctura sa, au depășit un reper al schimburilor doar acțiunile producătorilor de gaze naturale, ambele cu închideri pozitive: +0,33%, până la prețul de 0,4495 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), și +0,98%, până la prețul de 41,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife