Omul de afaceri Marian Miluț inițiază fuziunea Prefab cu acționarul majoritar al acesteia

Omul de afaceri Marian Miluț inițiază fuziunea Prefab cu acționarul majoritar al acesteia
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 apr 2024

Compania Prefab a anunțat fuziunea cu Romerica International și Prefab Invest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prefab (PREH) a notificat investitorii de pe bursă că, în calitate de societate absorbantă, inițiază de mersuri de fuziune cu Romerica International și Prefab Prefab, în calitate de societăți absorbite. Romerica International este societatea prin care omul de afaceri Marian Miluț deține pachetul de control de 69,79% din acțiunile Prefab, companie listată la cota pieței reglementate a BVB.

„Ca urmare a fuziunii, Prefab Invest SA și Romerica International SRL se vor dizolva fără a intra în lichidare, urmând a fi radiate din Registrul Comertului”, mai spune notificarea emitentului.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Farmaceutica Remedia CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Farmaceutica Remedia

Celălalt acționar semnificativ al Prefab este Celco, prin care frații Ion și Nicolae Dușu, proprietarii operatorului portuar Socep Constanța (SOCP), controlează 26,36% din acțiuni. Este o intrare în acționariat care datează din toamna anului 2022.

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Prefab a fost aprobat bugetul pe anul în curs al producătorului de materiale de construcții care anticipează venituri totale de 137,04 milioane lei și un profit brut de 9,29 milioane lei. De asemenea, societatea va derula un program de investiții de 25,02 milioane lei.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

În Adunarea Generală Extraordinară a Acțioanrilor a fost acordat un vot favorabil pentru prelungirea duratei de utilizare aferente convenției liniei de credit deschisă în anul 2013 cu Banca Intensa Sanpaolo România pe o perioadă de 123 luni, începând cu 18 octombrie 2023. A fost aprobată, deopotrivă, și contractarea unui credit în sumă de 5,00 milioane lei de la ING Bank pentru finanțarea investițiilor legate de capacitatea de producție a Prefab, inclusiv refinanțarea investițiilor realizate în anul 2023.

La ultimul preț de închidere de la BVB, de 3,76 lei/acțiune, Prefab are o caopitalizare bursieră de 182,48 milioane lei (36,67 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prefab
marian milut
bvb
bursa
celco