Piețele europene de capital au închis cu o creștere prudentă, după scăderi pe parcursul ședinței de tranzacționare

Piețele europene de capital au închis cu o creștere prudentă, după scăderi pe parcursul ședinței de tranzacționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2023

Piețele europene de capital au închis marți cu o creștere prudentă, după ce au petrecut cea mai mare parte a sesiunii pe roșu, în timp ce investitorii au monitorizat comentariile reprezentanților băncilor centrale de la Forumul BCE de la Sintra, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ăn urcare cu 0,09%, după șase sesiuni negative consecutive.

Cât vor câștiga OMV Petrom și Romgaz din Neptun Deep CITEȘTE ȘI Cât vor câștiga OMV Petrom și Romgaz din Neptun Deep

Sectoarele au avugt evoluții mixte, băncile conducând câștigurile, cu o creștere de 1%, în condițiile în care acțiunile din domeniul sănătății au scăzut cu 1,12%, scrie News.ro.

Acțiunile Fintech Wise au consemnat cel mai bun randament individual, avansând cu peste 16% după ce rezultatele pe întregul an au arătat o creștere a profitului brut de 73% și o creștere a clienților cu 34%.

Unii bancheri prezenți la evenimentul de la Sintra au transmis mesajul că dobânzile vor fi menținute la un nivel ridicat pentru mai mult timp.

Gita Gopinath, prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar Internațional, a declarat pentru CNBC că băncile centrale ”ar trebui să continue înăsprirea politicii monetare și, important, acestea ar trebui să rămână la un nivel ridicat pentru o perioadă”, chiar dacă piețele prognozează că ”dobânzile vor scădea foarte repede”.

Între timp, președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a spus că inflația este încă prea mare în zona euro și că este prea devreme pentru ”a declara victoria” asupra prețurilor.

Membrul Consiliului guvernatorilor BCE Martiņs Kazaks a declarat că piețele fac o greșeală crezând că dobânzile vor scădea rapid și a spus că crede că ”anul viitor este mult prea devreme” pentru a se gândi la reduceri, care nu ar trebui să apară până când inflația nu va fi ”semnificativ și persistent” sub nivelul țintă de 2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,21%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,43%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,11%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzacționare
bursa