Randament de 7% din afaceri cu elicopterele

Randament de 7% din afaceri cu elicopterele
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 apr 2020

Producătorul de elicoptere IAR Brașov distribuie un dividend brut de 1 leu/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Adunarea Generală Anuală IAR Brașov (IARV) a aprobat propunerea Consiliul de Administrație al companiei de distribuire a câștigului net de 49,13 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, 2,32 milioane lei merg către rezerva legală, 2,86 milioane lei reprezintă profitul reinvestit, iar suma de 25,66 milioane pleacă spre capitolul „alte rezerve”.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate

Distribuirea de dividende ar urma să se ridice la 18,28 milioane lei, reprezentând 37,21% din profitul net obținut în 2019. Nu mai puțin de 11,86 milioane lei vor fi încasate de acționarul majoritar, cu o deținere de 64,89%, statul român, reprezentat de Ministerul Economiei.

Dividendul brut propus cu ex-data 25 iunie și dată a plății 3 iulie este de 1 leu/acțiune iar acesta, la ultimul preț de închidere de ieri de la BVB, de 13,15 lei/acțiune, poartă un randament net de 7,22%.

viewscnt
Afla mai multe despre
iar brasov
elicoptere
bvb
bursa