Șantierul Naval Orșova vrea să distribuie aproape întreg profitul net sub formă de dividende. Randament de 5% pentru acționari

Șantierul Naval Orșova vrea să distribuie aproape întreg profitul net sub formă de dividende. Randament de 5% pentru acționari
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 mar 2018

Conducerea administrativă a Șantierului Naval Orșova propune repartizarea sumei de 1,83 milioane lei căre acționari, respectiv un dividend brut de 0,16 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La 9 luni, Șantierul Naval Orșova nu părea a promite mult acționarilor săi, cu un profit net de 1,03 milioane lei. În ultimul trimestru din 2017, însă, compania unde cel mai important acționar este SIF Transilvania (SIF3) a recuperat masiv și a obținut un câștig net de 1,90 milioane lei. Convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 13 aprilie menționează propunerea Consiliului de Administrație pentru o distribuire a 96,30% din acest profit sub formă de dividende.

Suma care ar urma să meargă către acționari, cu data plății 16 iulie, se ridică la 1,83 milioane lei, iar valoarea dividendului brut este de 0,16 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri, de 2,9600 lei/acțiune, reiese că randamentul dividendului este de 5,14%.

BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează asupra volatilității monedelor virtuale CITEȘTE ȘI BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, avertizează asupra volatilității monedelor virtuale

La jumătatea lunii trecute, la doar o zi după publicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, Șantierul Naval Orșova a notificat piața că a semnat 3 contracte pentru construcția de nave fluviale cu valoare însumată de 5,3 milioane euro, echivalentul a 45% din veniturile totale operaționale de 54,70 milioane lei din anul 2017.

Obiectul contractelor îl constituie livrarea tanc cu magazii din inox și 2 contracte pentru livrarea câte unui container de 110 metri. Livrările ar urma să se facă intracomunitar către Olanda. Conform termenilor contractelor, mai întâi va fi virat un avans de 10-40% din valoarea contractului, pe bază de scrisoare de garanție bancară de restituirea avansului, iar restul de plată pe baza de acreditiv documentar, după sosirea navei la locul de predare. Anunțul nu oferă detalii despre contractant.

La 31 decembrie, activele totale ale Șantierului Naval Orșova erau de 102,35 milioane lei, în creștere cu 1,37% față de cele de 100,96 milioane lei de la 1 ianuarie 2017. În aceeași perioadă de raportare, datoriile totale au urcat cu 3,60%, la 12,93 milioane lei, de la 12,48 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
sif transilvania
bvb
bursa