Ședință anemică la BVB. Tranzacții mai mici de 10 milioane de lei și oscilație imperceptibilă a principalilor indici

Ședință anemică la BVB. Tranzacții mai mici de 10 milioane de lei și oscilație imperceptibilă a principalilor indici

Sursa foto: Raywoo / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 iul 2020

Ultima sesiune a săptămânii de la Bursa de Valori București a fost una caracterizată de fluctuații reduse și lichiditate foarte slabă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Transferuri în valoare de numai 2,64 milioane lei au fost suficiente pentru a plasa titlurile SIF Oltenia (SIF5) pe locul 1 în clasamentul tranzacțiilor de la BVB. Cotația a staționat la prețul de 2,2000 lei/acțiune, interesul reflectându-se mai degrabă la nivelul volumelor. Schimburile pe acest emitent s-au intensificat după ce societatea a anunțat contractarea unui credit de 30 milioane lei de la Banca Transilvania, scadent la finalul lunii decembrie, pentru plata dividendelor în toamnă.

Inerția de pe cea mai lichidă acțiune a fost cea a întregii piețe. Cu un rulaj de numai 9,87 milioane lei (2,04 milioane euro) al pieței de acțiuni, pur și simplu nu au fost ordinele care să miște piața, într-o zi de retragere pentru marile burse ale lumii.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul pregătește un Fond de Investiții și chiar o Bancă de Dezvoltare. Care sunt investițiile vizate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul pregătește un Fond de Investiții și chiar o Bancă de Dezvoltare. Care sunt investițiile vizate

Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,05%, iar indicele reprezentativ BET a câștigat 0,06% pentru o închidere la nivelul de 8.668,05 puncte. Dragoș Mesaroș, broker la Târgu Mureș pentru SSIF Goldring, semnala pentru Profit.ro că în multe zile nici nu se cunoaște care este culoarea lumânării japoneze de pe grafic. Este și cazul de față, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești aflându-se într-o etapă prelungită de consolidare între între media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

Ședință anemică la BVB. Tranzacții mai mici de 10 milioane de lei și oscilație imperceptibilă a principalilor indici

Acțiunea-fanion a bursei românești, cea a Băncii Transilvania (TLV), a urcat cu 0,23%, până la prețul de 2,1500 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,24 milioane lei. Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,79%, până la prețul 1,2600 lei/acțiune, pe transferuri de 1,18 milioane lei, ceea ce a tras în jos și indicele financiar BET-FI, pentru un declin de 0,15%, până la nivelul de 42.916,80 puncte.

A supraperformat pieței, cu o apreciere de 0,30% sectorul energetic, așa cum această evoluție este surprinsă de indicele de profil BET-NG. Totuși, cel mai lichid titlu de la acest capitol, cel al Romgaz Mediaș (SNG), abia a adunat schimburi de aproximativ 940.000 de lei într-o sesiune în care cotația a avut un ricoșeu de 0,17%, până la prețul de 30,30 lei/acțiune, după ajustarea ex-dividend din ziua precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
sif oltenia
dragos mesaros
goldring