Sesiune de depreciere pe bursa românească, după patru zile de creșteri

Sesiune de depreciere pe bursa românească, după patru zile de creșteri

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 aug 2020

Acțiunile românești s-au depreciat ușor în tranzacțiile de vineri, la finele unei săptămâni cu sesiuni preponderent pozitive, în care indicii de referință au câștigat peste două procente.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele compozit BETPlus a pierdut 0,10% astăzi, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,16%, până la 8.572,86 de puncte, în pofida unei tentative de revenire observată în a doua jumătate a zilei.

La nivelul întregii săptămâni, cei doi indici principali de la BVB s-au apreciat cu 2,3%, înregistrând creșteri în patru din cele cinci ședințe de tranzacționare.

ASF îl amendează pe directorul Rompetrol Well Services pentru o raportare care a derutat piața, dar pe care Profit.ro a interpretat-o corect CITEȘTE ȘI ASF îl amendează pe directorul Rompetrol Well Services pentru o raportare care a derutat piața, dar pe care Profit.ro a interpretat-o corect

În regiune, tabloul a fost unul mixt, cu un avans notabil, de aproape 1,5% pentru indicele BUX de la Budapesta și un declin modest, de sub 0,10% pentru referința WIG20 de la Varșovia. Bursele vest-europene au închis “pe verde”: +0,66% pentru indicele DAX de la Frankfurt și +0,10% pentru indicii FTSE 100 de la Londra și CAC 40 de la Paris.

Rulajul cu acțiuni pe piața reglementată de la București a însumat 28,5 milioane de lei (5,84 milioane euro), dublu raportat la sesiunea precedentă, fiind susținut și de o tranzacție deal cu acțiunile Transgaz (TGN), în valoare de 1,42 milioane de lei.

Pe piața principală, cel mai tranzacționat emitent a fost OMV Petrom (SNP), cu transferuri de 8,83 milioane de lei și un declin de 0,16% la nivelul acțiunilor, până la prețul de 0,3120 lei/unitate.

Banca Transilvania (TLV) a consemnat al doilea mare rulaj al zilei, de 7 milioane de lei, fiind urmată de SIF Muntenia (SIF4) și BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu schimburi în valoare de 3,6 milioane de lei și respectiv, 1,48 milioane de lei.

Indicele sectorului financiar, BET-FI, s-a corectat cu 0,67%, tras în jos de Fondul Proprietatea (FP) și SIF Moldova (SIF2). Acțiunile FP s-au depreciat cu 1,2%, în timp ce titlurile SIF Moldova au suferit un recul de 1,90%.

În sectorul energetic, indicele BET-NG a staționat în jurul valorii de 643,9 puncte consemnată la închiderea de joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa bucuresti
actiuni