Sesiune de stagnare la bursă. Salt pentru acțiunile Romgaz

Sesiune de stagnare la bursă. Salt pentru acțiunile Romgaz

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2022

La BVB am consemnat o nouă ședință în linia perioadei, cu fluctuații mici și volume slabe, debalansate către acțiunile Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tendința a fost negativă în piețele financiare internaționale pentru activele de risc, aici incluzând un declin al indicelui german DAX40 sub reperul de 13.100 de puncte și un recul de aproape un procent al indicelui S&P500 de la New York Stock Exchange.

Ca și în alte astfel de momente de sentiment nefavorabil în plan extern, investitorii activi la Bursa de Valori București au preferat să plece de la „butoane” decât să vândă. De aici un rulaj de numai 25,83 milioane lei (5,23 milioane euro) al pieței de acțiuni, și acesta beneficiar al unei tranzacții de tip deal în valoare de 2,30 milioane lei pe acțiunile Purcari Wineries (WINE) și asigurat în proporție de 38,19% de transferurile de 9,86 milioane lei, realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au corectat cu 1,49%, până la prețul de 1,9800 lei/acțiune.

SURPRIZĂ Pensionarii energeticieni pierd cota de curent electric gratuit CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Pensionarii energeticieni pierd cota de curent electric gratuit

Povestea locală s-a consumat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au crescut cu 2,46%, până la prețul de 45,90 lei/acțiune, pe o activitate de 1,23 milioane lei înt-un moment în care în opinia publică a fost readusă în discuție problema valorificării zăcământului de gaze naturale de la Caragele, județul Buzău, despre care se spune că este mai mare decât se credea.

Prin contrast, celălalt mare producător din această piață, OMV Petrom (SNP), a pierdut 0,20% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,5010 lei/acțiune o sesiune în care a cumulat schimburi de 5,26 milioane lei.

Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul CITEȘTE ȘI Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul

Sunt mișcări, care alături de deprecierea de 0,10%, până la prețul de 1,990 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au avut volume echivalente cu 1,16 milioane lei, au dat nota de nehotărâre a ședinței care se vede bine la nivelul indicilor: -0,01% pentru indicele compozit BET-XT, -0,60% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.932,64 puncte, +0,68% pentru indicele energetic BET-NG și -0,06% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.244,40 puncte se află cu puțin sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de stagnare la bursă. Salt pentru acțiunile Romgaz

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
purcari