Sphera Franchise vizează distribuția unui dividend suplimentar în a 2-a jumătate a anului

Sphera Franchise vizează distribuția unui dividend suplimentar în a 2-a jumătate a anului

Sursa foto: Photomall / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 apr 2024

După ce a anunțat acordarea unui dividend brut de 1,05 lei/acțiune ce urmează să fie votat în AGA de săptămâna viitoare, compania care operează lanțurile de alimentație publică KFC, Pizza Hut și Taco Bell vrea o repartizare de cash de dimensiune similară și în a 2-a jumătate a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lovită de restricțiile anti-COVID care au adus mai multe trimestre cu pierderi în anii 2020-2021, Sphera Franchise Group (SFG), compania care operează în România restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell, vine în întâmpinarea acționarilor și vizează distribuții de cash.

Compania anunță și distribuția unui dividend suplimentar în a 2-a jumătate a anului, dincolo de cel propus în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, programată săptămâna viitoare.

GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult CITEȘTE ȘI GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult

Consiliul de Administrație intenționează să propună o repartizare de cash similară cu cea care este spre aprobare în AGA de bilanț. Dividendul brut propus cu dată a plății este de 1,05 lei/acțiune și acesta este indicat ca reper și în ultima comunicare către investitorii de pe bursă a societății.

Acordarea dividendului suplimentar în a 2-a jumătate a acestui an este în conformitate cu Politica de Dividende a Grupului, care permite, în absența unor condiții sau circumstanțe de piață excepționale, distribuirea a maximum 100% din profitul distribuibil, sub rezerva oricăror restricții impuse de reglementările legale și fiscale din România sau de orice obligație asumată în acest sens prin contracte de finanțare.

KJK solicită dividende din rezerve la Rompetrol Well Services care ar aduce randamentul într-o zonă cu 2 cifre. Demersuri pentru analizarea unor tranzacții și pentru atragerea răspunderii legate de un prezumtiv prejudiciu CITEȘTE ȘI KJK solicită dividende din rezerve la Rompetrol Well Services care ar aduce randamentul într-o zonă cu 2 cifre. Demersuri pentru analizarea unor tranzacții și pentru atragerea răspunderii legate de un prezumtiv prejudiciu

La ultimul preț de la BVB al titlurilor Sphera, de 31,90 lei/acțiune, randamentul net al dividendului propus pentru săptămâna viitoare este de 3,03%. O repartizare de cash de nivel similar ar fi în măsură să dubleze acest randament, așa cum se vede la fotografia anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise group
bvb
bursa
kfc
pizza hut
taco bell
dividende