Volumele revin parțial la BVB

Volumele revin parțial la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 sep 2022

Chiar dacă activitatea de tranzacționare a ultimei sesiuni a rămas sub media zilnică a anilor precedenți, lichiditatea a fost mai bine distribuită în adâncime, cu 9 instrumente financiare depășind reperul de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursele dezvoltate s-au înscris pe o traiectorie de recuperare și indicele Dow Jones Average Industrial a revenit în zona de 32.150 de puncte. În Europa, de asemenea, indicele DAX40 din Germania s-a consolidat peste reperul de 13.000 de puncte pe tot parcursul orarului de tranzacționare a ultimei sesiuni a săptămânii.

BVB nu s-a conectat la acest raliu, închiderile fiind „pe roșu”: -0,33% pentru indicele compozit BET-XT, -1,37% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.791,13 puncte și -0,13% atât pentru indicele energetic BET-NG, cât și pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.876,73 puncte apare, din punct de vedere tehnic, ca pregătit pentru atacarea minimelor ultimei jumătăți de an.

Volumele revin parțial la BVB

Cea mai lichidă acțiune de la BVB, cu tranzacții de 8,78 milioane lei, cea a Băncii Transilvania (TLV), a staționat la prețul de 19,46 lei/acțiune. Tot pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 1,24%, până la prețul de 12,74 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,43 milioane lei și titlurile grupului austriac Erste (EBS) au urcat cu 2,00%, pe volume echivalente cu 2,16 milioane lei.

ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei

Într-o piață e acțiuni cu un rulaj de 37,01 milioane lei, a 2-a activitate a zilei a fost înregistrată pe titlurile OMV Petrom (SNP) care s-au retras cu 0,65%, până la prețul de 0,4560 lei/acțiune. Tot la categoria companiilor cu capitalizare mare, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,10%, până la prețul de 1,9500 lei/acțiune, în prima zi după anunțul privind selectarea unui consorțiu de bănci de investiții și brokeri pentru derularea unei oferte publice primare la Hidroelectrica.

În contextul în care furnizorul de servicii medicale MedLife (M) a anunțat intrarea pe piața sălilor de firness, titlurile societății au cumulat volume echivalente cu 2,13 milioane lei, mult peste media obișnuită a acestui emitent. Cotația a staționat la prețul de 19,00 lei/acțiune.

Într-o ședință cu o ceva mai bună distribuție în adâncime a lichidității, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Evergent Investments (EVER) care au coborât cu 0,39%, până la prețul de 1,2900 lei/acțiune, titlurile Transport Trade Services (TTS) au avansat cu 1,30%, până la prețul de 10,94 lei/acțiune, și titlurile de stat cu scadența în decembrie 2012 (R2312A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
tts
medlife