Piața muncii din SUA a depășit în iunie așteptările analiștilor, cu 287.000 de noi locuri de muncă

Piața muncii din SUA a depășit în iunie așteptările analiștilor, cu 287.000 de noi locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iul 2016

Economia americană a creat, în iunie, 287.000 de noi locuri de muncă, peste așteptările analiștilor, iar salariul mediu orar a avansat ușor, cu 0,1%, la 25,61 dolari. În ritm anual, salariul orar a avansat cu 2,6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția pieței muncii a fost peste așteptările analiștilor contactați de Reuters, care anticipau înființarea a 175.000 de locuri de muncă. Pe de altă parte, rata șomajului a urcat la 4,9%, de la 4,7% luna trecută, fiind însă influențată de creșterea ratei de participare pe piața muncii, care a avansat la 62,7%, de la 62,6%, potrivit datelor Biroului de statistică a muncii din SUA.

În mai, economia americană a creat, potrivit datelo revizuite, doar 11.000 de noi locuri de muncă, un declin foarte abrupt de la 123.000 job-uri în aprilie.

Retailerul Jumbo vrea să readucă în țară români care lucrează în Grecia, unde șomajul depășește 25% CITEȘTE ȘI Retailerul Jumbo vrea să readucă în țară români care lucrează în Grecia, unde șomajul depășește 25%

Indicatorii privind evoluția pieței muncii în mai au fost influențați de o grevă a angajaților operatorului de telefonie Verizon, care a implicat circa 35.000 de persoane. Aceștia au fost considerați șomeri, având în vedere că nu au primit salarii în perioada efectuării sondajelor pentru calcularea indicatorilor de pe piața muncii.

Atât evoluția salariului mediu, cât și numărul locurilor de muncă sunt, pe lângă inflație, indicatori urmăriți de Rezerva Federală a SUA (Fed) atunci când adoptă deciziile de politică monetară. Înainte de votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, analiștii anticipau majorarea dobâzii de referință în luna septembrie, dar incertitudinile legate de Brexit ar putea face ca instituția să amâne această decizie.

Analiștii spun însă că datele publicatea astăzi anulează șansele ca Fed să reducă rata dobânzii la nivelul anterior majorării din decembrie. În decembrie 2015, banca a decis majorarea dobânzii cheie cu 0,25 de puncte procentuale, de la 0-0,25%, la 0,25-0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
piata muncii
economia americana
locuri de munca
fed
somaj