Premierul interimar Cîmpeanu: Vom pregăti tehnic bugetul, dar nu îl putem aproba

Premierul interimar Cîmpeanu: Vom pregăti tehnic bugetul, dar nu îl putem aproba
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2015

Guvernul va pregăti proiectul de buget pe anul viitor din punct de vedere tehnic, până la formarea noului Cabinet, dar nu îl va putea aproba, neavând atribuții în acest sens, a declarat prim-ministrul interimar, Sorin Cîmpeanu. El a adăugat că speră ca durata de formare a noului Executiv să fie cât mai scurtă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a susținut declarația după ce Profit.ro a anunțat, miercuri, că bugetul pe anul viitor, Legea salarizării, a redevențelor și a dialogului social sunt blocate deoarece nu mai pot fi finalizate și aprobate de actualul Executiv, lipsit de atribuții în acest sens.

Cîmpeanu a arătat la rândul său, joi, că actualul Cabinet nu are atribuția legală de a aproba proiecte de lege și ordonanțe de urgență.

"România este și trebuie să rămână un factor de stabilitate, iar mesajul către mediul economic este acela al concentrării eforturilor pentru asigurarea unui echilibru cât mai pronunțat, în așa fel încât să nu generăm pierderi de încredere", a mai spus premierul interimar.

Guvernul se reunește, joi, în ședință informală și va organiza din nou reuniuni săptămânale, până la instalarea viitorului Cabinet.

Miercuri, după ce a demisionat din postul de prim-ministru, Victor Ponta a declarat că problemele nerezolvate de Guvern, precum adoptarea Legii salarizării, vor fi soluționate de viitorul Cabinet.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
buget