Profitul consolidat al UniCredit în România a crescut cu 16,1% în primul trimestru, la 21 milioane de euro

Profitul consolidat al UniCredit în România a crescut cu 16,1% în primul trimestru, la 21 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2017

Profitul consolidat al grupului bancar italian UniCredit în România a crescut cu 16,1% în primul trimestru, la 21 de milioane de euro, susținut de avansul puternic al depozitelor și împrumuturilor acordate clienților, dar și al veniturilor din taxe și comisioane, se arată în raportul financiar al grupului publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primul trimestru al anului 2016, UniCredit a obținut în România un profit consolidat de 18 milioane de euro.

Veniturile din dobânzi au stagnat la  51 milioane de euro, în timp ce veniturile din taxe și comisioane au fost de 21 milioane de euro, cu 19,2% mai mari comparativ cu primul trimestru al anului trecut, scrie News.ro.

Veniturile din tranzacții au avansat cu 11,6%, la 20 de milioane de euro.

În cazul veniturilor operaționale a avut loc o creștere de 5,7%, de la 87 milioane de euro la 92 milioane de euro. Cheltuielile operaționale au urcat cu 5,4%, la 41milioane de euro.

UniCredit a obținut pe piața din România un profit operațional de  51milioane de euro în primul trimestru, în urcare cu 5,9% față de intervalul similar al anului trecut.

OMV Petrom și-a dublat profitul în primul trimestru al acestui an CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a dublat profitul în primul trimestru al acestui an

Portofoliul creditelor acordate de UniCredit în România a avansat cu 8,3%, de la  4,95 miliarde de euro în urmă cu un an la  5,36 miliarde euro, în timp ce depozitele au crescut cu 18,3%, de la  3,89 miliarde euro la 4,71 miliarde euro.

Creditele scoase în afara bilanțului au scăzut în primul trimestru cu 20,4%, de la  14 milioane de euro în intervalul similar al anului trecut, la 11 milioane de euro.

Grupul UniCredit este prezent pe piața din România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

La nivel de grup, UniCredit a obținut un profit de 907 milioane de euro în primul trimestru, de peste două ori mai mare decât rezultatul de 406 milioane de euro în urmă cu un an. În trimestrul patru al anului trecut, grupul a raportat o pierdere de 13,56 miliarde de euro, care a reflectat măsurile de curățare a bilanțului contabil destinate consolidării capitalului și creșterii profitabilității.

În februarie, UniCredit a finalizat cu succes o emisiune de drepturi de preemțiune de 13 miliarde de euro, una dintre cele mai mari tranzacții de acest tip care au avut loc vreodată în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
depozite
imprumuturi