Profitul Deutsche Bank a depășit estimările în T3

Profitul Deutsche Bank a depășit estimările în T3
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Profitul net trimestrial al Deutsche Bank a crescut peste așteptări, fiind al cincilea trimestru consecutiv de creștere pentru cel mai mare grup bancar din Germania, chiar dacă veniturile la divizia de investiții bancare au scăzut, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Profitul reprezintă o victorie pentru directorul general Christian Sewing, care în 2019 a demarat o revizuire de nouă miliarde de euro, după ce în ultimul deceniu banca s-a confruntat cu o serie de pierderi masive și probleme cu autoritățile de reglementare, scrie Agerpres.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Profitul net atribuibil acționarilor a crescut cu 7% în trimestrul trei din 2021, la 194 milioane de euro (225 milioane de dolari), față de 182 milioane de euro în perioada similară din 2020, în timp ce analiștii se așteptau la un profit de 135 milioane de euro.

"Ne concentrăm pe sporirea eficienței și menținem un control solid, fiind încrezători că vom îndeplini țintele Deutsche Bank pe 2022", a declarat Sewing.

Procesul de restructurare a implicat reducerea dependenței de veniturile volatile de la divizia de investiții bancare, dar în ultimele trimestre această divizie a fost din nou cel mai mare generator de venituri al Deutsche Bank.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Chiar dacă veniturile acestei divizii au scăzut cu 6% în trimestrul trei din 2021, față de perioada similară din 2020, pe fondul atenuării boom-ului activităților de tranzacționare, ele sunt în grafic pentru a ajunge la nivelul anului trecut, ceea ce ar reprezenta o îmbunătățire semnificativă față de 2019, a informat grupul bancar german.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice.

Deutsche Bank deține la București centrul de tehnologie DB Global Technology, care dezvoltă soluții de ultimă tehnologie pentru diviziile de business și infrastructură ale Deutsche Bank, având în portofoliu peste 770 de proiecte IT, de la înființare până în prezent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
bănci