Rezervele valutare ale BNR au urcat

Rezervele valutare ale BNR au urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2021

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii iulie 2021, la 39,008 miliarde de euro, în creștere cu 5,9% față de nivelul de 36,831 miliarde de euro înregistrat la 30 iunie 2021, a anunțat banca centrală.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În cursul lunii au avut loc intrări de 3,877 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 3,500 miliarde de euro) și altele, scrie Agerpres.

VIDEO Știrile Profit News cu Adriana Nedelea: Economia zonei euro a înregistrat o revenire peste așteptări CITEȘTE ȘI VIDEO Știrile Profit News cu Adriana Nedelea: Economia zonei euro a înregistrat o revenire peste așteptări

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,7 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,122 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2021 au fost de 44,130 miliarde de euro, față de 41,757 miliarde de euro la 30 iunie 2021.

Plățile scadente în luna august 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 211 milioane euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr