Rubla rusească se prăbușește la minimul ultimelor 15 luni față de dolar

Rubla rusească se prăbușește la minimul ultimelor 15 luni față de dolar
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2023

Rubla rusească a coborât la minimul ultimelor 15 luni, în urma revoltei și a cererii puternice de valută în fața unei oferte limitate, relatează Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La ora 13.38, ora Marii Britanii, rubla era cu 1% mai slabă față de dolar, la 89,47, după ce anterior a atins 90,04, cel mai slab nivel din 28 martie anul trecut, scrie G4Media.ro.

VIDEO Valeriu Stoica, conciliator onorific CSALB, Profesor Universitar și avocat: Copiii stau cu device-urile în mână de când încep să stea în picioare, dar jocurile la care au acces ar putea să utile, inclusiv pentru educația financiară CITEȘTE ȘI VIDEO Valeriu Stoica, conciliator onorific CSALB, Profesor Universitar și avocat: Copiii stau cu device-urile în mână de când încep să stea în picioare, dar jocurile la care au acces ar putea să utile, inclusiv pentru educația financiară

Față de euro a pierdut 1%, ajungând la 97,62, iar față de yuanul chinezesc a pierdut 1,5%, ajungând la 12,36, un minim al ultimelor 14 luni.

Banca centrală a Rusiei a minimalizat impactul căderii rublei, afirmând că nu există riscuri pentru stabilitatea financiară și punând scăderea bruscă pe seama reducerii veniturilor din exporturi, combinată cu redresarea importurilor.

Controalele de capital au ajutat la izolarea rublei împotriva sancțiunilor și a altor factori globali în cele 16 luni de când Rusia a invadat Ucraina.

Cu toate acestea, marșul eșuat al lui Evgheni Prigojin spre Moscova, în urmă cu două weekenduri, a ridicat semne de întrebare cu privire la controlul lui Vladimir Putin asupra puterii și, de atunci, a dus la declinul monedei.

Primul viceguvernator adjunct al Băncii Rusiei, Ksenia Yudaeva, a declarat că banca nu vede deocamdată necesitatea de a reveni la vânzările obligatorii de valută, a relatat agenția de presă RIA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla rusească
dolar