Statul s-a împrumutat pe trei ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 1,9%

Statul s-a împrumutat pe trei ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 1,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2016

Ministerul Finanțelor a vândut, joi, obligațiuni de stat în valoare de 600 de milioane de lei (134,5 milioane euro) scadente în 29 aprilie 2019, pentru care băncile primesc un randament mediu anual de 1,9%, arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele nouă bănci participante la licitație au oferit  942,8 milioane de lei, cu 57% peste suma împrumutată de stat, scrie News.ro

Obligațiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 2,5%. În urma licitației, randamentul maxim oferit de către stat a fost de 1,94%, iar cel mediu - de 1,90% pe an, potrivit datelor BNR.

Pentru anul 2016, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligațiuni pe piața internă.

Pentru luna martie, Ministerul Finanțelor a anunțat că vrea să împrumute 3,7 miliarde de lei de pe piața internă, la care s-ar putea adăuga 405 milioane de lei din alocări suplimentare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
ministerul finantelor