Suma pe care recuperatorii de creanțe o pot cere debitorilor ar putea fi plafonată

Suma pe care recuperatorii de creanțe o pot cere debitorilor ar putea fi plafonată
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2017

Suma pe care societățile de recuperare a creditelor o pot solicita debitorilor ar putea să fie plafonată la dublul sumei pentru care a fost preluată creanța de la bănci, potrivit unui proiect de lege inițiat de un grup de senatori, care a primit marți raport favorabil în comisiile reunite de buget-finanțe și cea economică din Senat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a cumpăra creanța de la cedent", se arată în proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, potrivit Agerpres.

CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: eMag, Vector Watch, Arobs așteaptă o altă atitudine a statului. Ion Sturza - Rog statul să aibă cât mai puțină grijă față de noi, să nu ne omoare cu dragostea lui! CITEȘTE ȘI CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: eMag, Vector Watch, Arobs așteaptă o altă atitudine a statului. Ion Sturza - Rog statul să aibă cât mai puțină grijă față de noi, să nu ne omoare cu dragostea lui!

Această prevedere, dacă va fi votată de Parlament, se va aplica inclusiv contractelor aflate în derulare la data intrării în vigoare.

"O firmă de recuperare creanțe cumpără de la bănci un pachet de credite neperformante, apoi se îndreaptă împotriva debitorului pentru a recupera creanța. De multe ori aceste credite sunt vândute la 10% din valoarea lor, ca să facem o medie. Consumatorii sunt executați silit, adică sunt scoși din casă, apoi casa vândută la prețuri derizorii, iar consumatorilor le este imputată și diferența dintre suma împrumutată și cea la care a fost vândută casa", a susținut senatorul PNL Daniel Zamfir, unul dintre inițiatori și președintele Comisiei economice din Senat.

Potrivit acestuia, de cele mai multe ori există înțelegeri între bănci, recuperatori și executori.

viewscnt
Afla mai multe despre
recuperare
debitor