Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street

Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Președintele american Donald Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street, impulsionând eforturile de actualizare a unei legi de pe vremea Marii Depresiuni care separa operațiunile bancare de consum de cele de investiții, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”În prezent mă gândesc la acest lucru. Sunt unii oameni care vor să revină la vechiul sistem, nu? Așa că vom analiza”, a afirmat Trump într-un interviu acordat Bloomberg News în Biroul Oval, scrie News.ro.

Trump a mai spus că este deschis majorării accizei pe carburanți pentru a finanța dezvoltarea infrastructurii, acesta fiind un nou semn că la Casa Albă sunt analizate politici nepopulare în rândul republicanilor.

Președintele a spus că creșterea taxei pe carburanți este acceptabilă pentru șoferii de camioane dacă aceasta va duce la modernizarea drumurilor, precizând că are un prieten care are o companie mare de transporturi.

Separat, Trump a spus că ar fi dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în anumite condiții și contrar recomandărilor consilierilor săi politici, pentru a evita o confruntare militară.

Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994 CITEȘTE ȘI Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994

De asemenea, președintele american a spus că înlocuirea legii asigurărilor de sănătate (Affordable Care Act) ar proteja americanii ccel puțin la fel de bine ca Obamacare.

În timpul campaniei prezidențiale, Trump a cert o versiune a secolului 21 a legii Glass-Steagall din 1933, care prevedea separarea operațiunilor bancare de consum de cele de investiții.

Platforma Partidului Republican din 2016 susținea reintroducerea acestei reguli, care a fost eliminată în 1999 printr-o decizie semnată de președintele Bill Clinton.

Un grup de parlamentari acuză că decizia a contribuit la criza financiară din 2008, argument respins de Wall Street.

Trump nu poate reintroduce singur prevederea, fiind nevoie ca Congresul să aprobe o nouă versiune.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, și directorul Consiliului Economic Național, Gary Cohn, au spus că sprijină o nouă versiune a legii Glass-Steagall, dar au oferit puține detalii referitoare la forma acesteia.

Mnuchin și Cohn au experiență pe Wall Street, ambii fiind foști bancheri care au lucrat la Goldman Sachs.

Wall Street a respins în repetate rânduri apelurile din ultimii ani ale politicienilor pentru divizarea băncilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
wall street