UE: Băncile britanice trebuie să respecte reglementările europene după Brexit, altfel pierd accesul pe piața unică

UE: Băncile britanice trebuie să respecte reglementările europene după Brexit, altfel pierd accesul pe piața unică
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2017

Băncile britanice riscă să își piardă privilegiile de a face afaceri în Uniunea Europeană, dacă guvernul de la Londra nu va accepta reglementările financiare stabilite la Bruxelles după ieșirea Marii Britanii din UE, a declarat președintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este de neconceput că UE va permite accesul complet liber al instituțiilor financiare din Marea Britanie pentru afaceri pe piața internă fără o conectare a dinamicii viitoarelor standarde beitanice la cadrul legislativ al UE”, a afirmat Dijsselbloem într-un discurs susținut marți la Bruxelles.

Șeful Eurogrup a recunoscut însă că, având în vedere promisiunea guvernului de la Londra de recâștigare completă a suveranității, acesta va fi un adevăr greu de acceptat în Marea Britanie, scrie News.ro.

Premierul britanic Theresa May a semnalat că Marea Britanie va încerca să atragă companiile și instituțiile financiare cu reglementări mai relaxate și taxe mai scăzute, dacă UE va oferi un acord post-separare care nu va fi acceptabil pentru guvernul său.

Oficialii UE au răspuns că o astfel de mișcare ar leza perspectivele unui acord comercial și că, în loc să recâștige autonomia legislativă, Marea Britanie ar putea să fie nevoită să respecte o legislație la care nu va avea nicio contribuție.

Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile CITEȘTE ȘI Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile

Dijsselbloem, care este și ministru de Finanțe al Olandei, a spus că va fi necesară o perioadă de tranziție în relațiile dintre cele două părți, după ce Marea Britanie va ieși din blocul comunitar, pentru a evita ca ambele părți să fie afectate.

Două subiecte vor necesita o atenție specială în timpul discuțiilor, fiscalitatea și relațiile dintre reglementările financiare din Marea Britanie și cele din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci britanice
ue