Un fost vicepreședinte Bancpost preia conducerea băncii pe 16 mai

Un fost vicepreședinte Bancpost preia conducerea băncii pe 16 mai

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2016

Un fost vicepreședinte executiv al Bancpost, Philippos Karamanolis, a fost numit la conducerea băncii de către acționarul instituției de credit, grupul elen Eurobank, și va prelua funcția pe 16 mai de la la George Georgakopoulos, care va părăsi grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Karamanolis a ocupat poziția de vicepreședinte executiv al Bancpost în perioada 2005-2008, iar ulterior a fost președinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant în consolidarea Eurobank ca bancă sistemică în Serbia, scrie News.ro

El va coordona, totodată, activitățile grupului Eurobank în România din funcția de director general de țară, însă trebuie să primească aprobarea din partea Băncii Naționale a României.

Noul președinte lucrează în cadrul grupului elen din anul 2001, odată cu lansarea operațiunilor de creditare retail în Bulgaria.

Anterior, a lucrat pentru compania British Airways la Londra și la Egnatia Bank din Grecia.

Consiliul Concurenței investighează Orange România pentru un posibil abuz de poziție dominantă CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței investighează Orange România pentru un posibil abuz de poziție dominantă

El deține o diplomă în matematică de la Universitatea Aristotel (Salonic, Grecia) și un master în Știința Managementului și Cercetare Operațională, de la Warwick Business School (Marea Britanie).

Georgakopoulos va părăsi România și-și va continua activitatea în afara grupului.

Bancpost a trecut anul trecut pe profit, cu un rezultat de 35,2 milioane lei, după ce cheltuielile operaționale s-au redus cu 16,4%.

Instituția de credit are circa un milion de clienți, deserviți de o rețea de 147 de unități și șapte centre de afaceri.

În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development si Seferco Development.

viewscnt
Afla mai multe despre
banc post
philippos karamanolis