Un nou maxim istoric: dolarul se apreciază cu peste 1 ban și jumătate, depășind 4,26 lei

Un nou maxim istoric: dolarul se apreciază cu peste 1 ban și jumătate, depășind 4,26 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,2659 lei pentru un dolar, în creștere cu peste 1 ban și jumătate față de ședința precedentă, atingând un nou maxim istoric, în timp ce euro scade sub 4,51 lei, cu cel mai mic nivel al săptămânii, de 4,5093 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"EUR/RON a terminat ședința de ieri cu 0,3% mai jos pe fondul unor volume tranzacționate peste medie. Cu valutele din regiune închizând ședința de ieri depreciate față de moneda unică și corecțiile de pe piețele regionale pentru titluri suverane, suspectăm că un ordin comercial a determinat întărirea leului având în vedere că decizia Curții Constituționale de a amână un verdict privind legea conversiei creditelor în CHF era așteptată de către piață, în opinia noastră", apreciază analiștii ING Bank într-un raport publicat joi dimineață.

Ei se așteptau pentru ședința de joi, în contextul vacanței din SUA, ca direcția pentru EUR/RON să fie mai degrabă de creștere pe fondul corecțiilor piețelor de bonduri asiatice după ce minutele Fed au cimentat așteptările privind o creștere a ratei de dobânda în decembrie, scrie News.ro.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apropiat din nou miercuri de pragul de 4,25 lei, depășit vineri, după ce luni coborâse la 4,24 lei. Moneda americană a atins vineri un nivel maxim istoric în raport cu leul, ajungând la 4,2523 lei.

Cioloș, unei persoane ce îi reproșează că a trimis conversia la CCR: Legea să rezolve problema celor în dificultate CITEȘTE ȘI Cioloș, unei persoane ce îi reproșează că a trimis conversia la CCR: Legea să rezolve problema celor în dificultate

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Euro s-a apreciat miercuri ușor față de ședința precedentă, la 4,5150 lei, de la 4,5103 lei.

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, s-a redus joi la 4,1990 lei, de la 4,2078 lei în ședința de miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
curs leu dolar
bnr
curs bnr