UniCredit a identificat o problemă de încălcare a securității datelor clienților italieni

UniCredit a identificat o problemă de încălcare a securității datelor clienților italieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2019

UniCredit a anunțat luni că echipa sa de securitate cibernetică a identificat o problemă ce implică un fișier creat în 2015, care conține aproximativ trei milioane de date aparținând clienților italieni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cel mai mare creditor din Italia a dat asigurări că nu au fost compromise detalii bancare care să permită tranzacții neautorizate sau acces la conturile clienților, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare

UniCredit a precizat că a lansat rapid o investigație internă și a informat toate autoritățile relevante, inclusiv poliția.

"Din 2016, UniCredit a investit suplimentar 2,4 miliarde de euro în actualizarea și întărirea sistemelor sale IT și a securității cibernetice", a precizat într-un comunicat banca italiană.

În 2017, UniCredit anunțat că hackerii au accesat datele clienților în două atacuri separate, în septembrie și octombrie 2016, afectând 400.000 clienți italieni.

Luni dimineață, acțiunile UniCredit înregistrau un declin de 0,3% la Bursa de la Milano.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
securitate cibernetica