Yenul s-a depreciat la cel mai slab nivel din ultimii 34 de ani

Yenul s-a depreciat la cel mai slab nivel din ultimii 34 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Moneda japoneză și-a continuat deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naștere la speculații cu privire la posibilitatea unei noi intervenții a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naționale, transmit Kyodo și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni, dolarul american se tranzacționa pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de ani, depășindu-l pe cel care a determinat Banca Centrală a Japoniei (BoJ) să intervină pe piață în octombrie 2022, arată Agerpres.

VIDEO Incendiu masiv în estul Spaniei, alimentat de temperaturile anormal de ridicate CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu masiv în estul Spaniei, alimentat de temperaturile anormal de ridicate

Declinul yenului vine pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, sprijinit de datele economice care indică faptul că rezerva Federală a SUA ar putea amâna până în septembrie reducerea dobânzilor. De asemenea, evoluția dolarului a fost determinată și de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministrul nipon de Finanțe, Shunichi Suzuki, a declarat că urmărește cu atenție evoluțiile de pe piața valutară, iar Tokyo "este pe deplin pregătit să acționeze".

LPP se extinde în România CITEȘTE ȘI LPP se extinde în România

Luna trecută, BoJ a majorat dobânda de referință, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat o politică de dobânzi negative. Începând din 2016, Banca Japoniei a practicat o politică de dobânzi negative pentru a sprijini activitatea economică și a favoriza inflația, care în Japonia a fost mult timp foarte scăzută. BoJ era ultima mare bancă centrală din lume care aplica dobânzi negative, după ce în Europa această politică a fost abandonată în 2022.

În 2022, autoritățile nipone au cheltuit 9.200 miliarde de yeni (60,6 miliarde de dolari) pentru a sprijini moneda națională, în trei intervenții, de fiecare dată insistând că nu protejează un anumit nivel al yenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
yen
dolar