Yuanul depășește pentru prima dată dolarul, devenind cea mai utilizată monedă pentru tranzacțiile transfrontaliere în China

Yuanul depășește pentru prima dată dolarul, devenind cea mai utilizată monedă pentru tranzacțiile transfrontaliere în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

Yuanul a devenit în martie cea mai utilizată monedă pentru tranzacțiile transfrontaliere în China, depășind pentru prima dată dolarul, arată datele oficiale, reflectând eforturile Beijingului de a internaționaliza folosirea yuanului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Plățile și încasările transfrontaliere în yuani au urcat în martie la nivelul record de 549,9 miliarde de dolari, de la 434,5 miliarde de dolari luna precedentă, conform calculelor Reuters pe baza datelor de la Administrația de stat pentru schimbul valutar, arată Agerpres.

CONFIRMARE Carrefour semnează preluarea cora România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Carrefour semnează preluarea cora România

Yuanul a fost utilizat în 48,4% din toate tranzacțiile transfrontaliere în martie, a calculat Reuters, în timp ce ponderea dolarului a scăzut la 46,7%, de la 48,6% luna precedentă.

Volumul tranzacțiilor transfrontaliere acoperă atât conturile curente, cât și conturile de capital.

De mult timp China promovează utilizarea yuanului pentru tranzacțiile transfrontaliere, ca parte a eforturilor de a internaționaliza folosirea monedei sale.

Dar utilizarea yuanului în finanțarea comerțului global rămâne scăzută, deși în ultimul timp înregistrează creșteri.

Datele de la sistemul global de plăți SWIFT arată că ponderea yuanului în tranzacțiile valutare globale pentru finanțarea comerțului a urcat la 4,5% în martie, în timp ce ponderea dolarului era de 83,71%.

viewscnt
Afla mai multe despre
yuan
china