Acord de licență multianual între Facebook și Universal Music, pentru conținut video muzical

Acord de licență multianual între Facebook și Universal Music, pentru conținut video muzical
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2017

Facebook și Universal Music Group au anunțat joi un acord global care permite utilizatorilor să încarce conținut video muzical din librăria Universal, pe rețeaua Facebook, precum și pe Instagram și Oculus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin intermediul acestui acord, primul convenit de Facebook cu o casă de înregistrări importantă, compania de media socială nu va mai fi nevoită să ceară utilizatorilor să elimine conținutul video muzical provenit din catalogul Universal, pentru că încalcă drepturile de copyright. Termenii acordului nu au fost dezvăluiți, scrie News.ro.

Acordul Facebook cu Universal Music Group survine într-o perioadă în care operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume se implică puternic în domeniul video, pentru a reține utilizatorii pe site și pentru a atrage furnizori de publicitate.

IGSU: Încep teste ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT. Cetățenii vor primi notificări pe telefoanele mobile privind aceste teste, apelăm la înțelegere pentru eventualul disconfort creat CITEȘTE ȘI IGSU: Încep teste ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT. Cetățenii vor primi notificări pe telefoanele mobile privind aceste teste, apelăm la înțelegere pentru eventualul disconfort creat

În acest an, Facebook  lansat serviciul video Watch, care include companii ca Buzzfeed, Discovery Communications, precum și unele sporturi, cum este Liga Majoră de Baseball.

Parteneriatul are loc la o zi după ce Bloomberg a relatat că YouTube a semnat un acord pe termen lung cu Universal Music Group și Sony Music Entertainment.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
universal music