Amber Studio renunță la ajutor de stat

 Amber Studio renunță la ajutor de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Amber, studio independent dezvoltator de jocuri video din România cu birouri în întreaga lume, anunță în Monitorul Oficial că a renunțat la un ajutor de stat, în cuantum de 2,7 milioane euro, pentru dezvoltarea activității la Botoșani și Craiova, decizie argumentată și prin faptul că nu putea fi susținut și creat numărul de locuri de muncă eligibile asumate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Ajutorul de stat a fost acordat la finele anului 2022, inclusiv cu condiția de a fi create 120 de locuri de muncă.

Hackerii au spart sistemul informatic prin care sunt plătite salariile militarilor britanici CITEȘTE ȘI Hackerii au spart sistemul informatic prin care sunt plătite salariile militarilor britanici

În aceste condiții, compania a decis realocarea sumei de 625.300 lei în profiturile nerepartizate ale societății aferente anului 2020.

"Ca urmare a situației economice globale în ceea ce privește industria în care activează societatea, dar și a faptului că nu se putea susține și crea numărul de locuri de muncă eligibile pentru Proiectul de investiții „Dezvoltarea activității Amber Studio - S.A. la Botoșani și Craiova”, s-a depus voluntar cererea de încetare acord de finanțare nr. 45/15.02.2024, având în vedere că în baza Hotărârii Adunării Ordinare a Acționarilor nr. 1 din data de 30 martie 2023 s-a aprobat alocarea sumei de 625.300 lei din profiturile nerepartizate ale anilor precedenți pentru finanțarea Proiectului de investiții „Dezvoltarea activității Amber Studio - S.A. la Botoșani și Craiova”, pentru care a  fost  obținut  Acordul  pentru  finanțare  nr. 247/20.12.2022, emis de către Ministerul Finanțelor - Direcția Generală Ajutor de Stat în cadrul schemei de ajutor de stat HG nr. 332/2014", anunță compania în convocatorul publicat în Monitorul Oficial.

WhatsApp adaugă funcții de organizare a evenimentelor CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă funcții de organizare a evenimentelor

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. În acest moment, în cadrul Amber lucrează peste 1.200 de specialiști. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.  

viewscnt
Afla mai multe despre
amber studio
ajutor