Americanii se tem de tehnologie mai mult decât de moarte

Americanii se tem de tehnologie mai mult decât de moarte
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2015

Terorismul cibernetic, obținerea datelor personale de către corporații și accesarea informațiilor private de către guvern se numără printre cele mai mari temeri ale americanilor, lista fiind completată de alte concepte legate de tehnologie, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Chapman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au rugat 1.500 de adulți din Statele Unite să indice, folosind o scală de la 1 la 4, cât de multă teamă le provoacă fiecare dintre cele 88 de obiecte și concepte, legate de diferite domenii, incluse pe o listă alcătuită de autorii studiului.

Pe baza răspunsurilor primite, studiul relevă inclusiv faptul că roboții sunt percepuți de către americani ca fiind mai înfricoșători decât moartea.

“Oamenii au tendința să se teamă cel mai mult de lucrurile de care sunt dependenți, dar pe care nu le pot controla, iar aceste atribute definesc aproape perfect tehnologia“, a declarat Christopher Bader, profesor de sociologie și coautor al studiului, citat de The Atlantic.

Teama de inovație și tehnologie nu este ceva nou. În 1980, când calculatoarele au fost răspândite, mulți oameni erau atât de înspăimântați de acestea încât au apărut termeni speciali pentru a ilustra această frică, amintește publicația.

“Atunci când a apărut telefonul, oamenii se întrebau dacă pot fi folosite pentru a comunica cu cei decedați. Astăzi, smartphone-ul este cel care face oamenii să se simtă neliniștiți“, au adăugat autorii studiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tehnologie
teama
studiu
universitatea chapman
roboti