Aplicația de dating Grindr riscă o amendă record în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date

Aplicația de dating Grindr riscă o amendă record în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2021

Aplicație de dating Grindr riscă o amendă record de 100 de milioane de coroane (9,6 milioane de euro) în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date, a anunțat marți autoritatea norvegiană de protecție a datelor, Datatilsynet, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Grindr, care se prezintă drept "cea mai mare rețea mondială de dating pentru persoane gay, bi, trans și queer", este acuzată că a distribuit coordonatele GPS și elemente de profil ale utilizatorilor săi către diverși terți în scopuri de marketing, scrie Agerpres.

Angajații Google formează o alianță sindicală la nivel global CITEȘTE ȘI Angajații Google formează o alianță sindicală la nivel global

"Concluzia noastră preliminară este că Grindr a furnizat date personale ale utilizatorilor săi unui anumit număr de terți fără fundament legal", a afirmat directorul Datatilsynet, Bjorn Erik Thon, citat într-un comunicat.

Conform autorității norvegiene, această practică încalcă Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) introdus în Uniunea Europeană în mai 2018.

Prin urmare, instituția a decis să notifice Grindr în legătură cu riscul unei amenzi reprezentând 10% din cifra sa globală de afaceri, adică aproximativ 10 milioane de dolari, un nivel inedit în Norvegia.

viewscnt
Afla mai multe despre
grindr
gdpr