Apple riscă să piardă aproape 43 mld. dolari din capitalizare după ce a anunțat prima scădere a vânzărilor de iPhone

Apple riscă să piardă aproape 43 mld. dolari din capitalizare după ce a anunțat prima scădere a vânzărilor de iPhone
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2016

Acțiunile Apple au deschis în coborâre puternică miercuri, cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizare riscând să piardă aproape 43 miliarde de dolari din valoarea de piață după ce a anunțat prima scădere trimestrială a vânzărilor de iPhone de la lansarea acestuia, în 2007, și primul declin al veniturilor din ultimii 13 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Apple au debutat cu o scădere de 7,4%, la 96,62 dolari/unitate, de la 104.35 dolari/unitate la închiderea de marți. Dacă va închide la acest preț, Apple va înregistra miercuri cel mai abrupt declin zilnic din ultimele aproape 18 luni, iar capitalizarea companiei din Cupertino se va reduce cu 42,8 miliarde de dolari, la 535,76 miliarde de dolari, potrivit datelor MarketWatch.

Banca centrală a Elveției, unul dintre principalii acționari ai Apple, ar putea pierde peste 74 milioane din valoarea deținerii la companie. La finele anului trecut, Banca Elveției avea 10,4 milioane de acțiuni Apple, pachet evaluat la 1,085 miliarde de dolari în funcție de închiderea de marți.

Tim Cook: Apple ar putea face o achiziție mare pentru a reveni la creștere CITEȘTE ȘI Tim Cook: Apple ar putea face o achiziție mare pentru a reveni la creștere

Scăderea acțiunilor reflectă dezamăgirea investitorilor în ceea ce privește evoluția Apple din primele trei luni ale anului. Compania condusă de Tim Cook a vândut 51,2 milioane de iPhone în perioada ianuarie-martie, cu aproape 10 milioane de unități mai puțin față de anul trecut. Veniturile Apple s-au redus cu 13%, la 50,55 miliarde de dolari, marcând primul declin trimestrial începând cu anul 2003.

După publicarea rezultatelor financiare, titlurile Apple s-au depreciat cu peste 8% în tranzacțiile dinaintea deschiderii pieței principale, până la un minim de 95.68 dolari/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
acțiuni
evoluție
scădere