Apple va oferi posibilitatea stocării pe iPhone-uri a cardurilor de identitate emise de statele americane

Apple va oferi posibilitatea stocării pe iPhone-uri a cardurilor de identitate emise de statele americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2021

Apple a anunțat că va oferi posibilitatea stocării cardurilor de identitate emise de statele americane pe dispozitive iPhone și că va adăuga protecții privind confidențialitatea datelor utilizatorilor pe serviciul său de stocare iCloud și aplicațiile de e-mail, printre câteva actualizări ale software-ului de pe dispozitivele sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, compania a prezentat actualizări ale aplicației sale de video chat FaceTime, adăugând posibilitatea de a programa apeluri cu mai mulți participanți și de a face software-ul compatibil cu dispozitivele Android și Windows. Măsura, care pune Apple într-o concurență mai directă cu companii precum Zoom Video Communications Inc (ZM.O), care a câștigat importanță în timpul pandemiei, este primul anunț major de la reuniunea anuală a Apple pentru dezvoltatorii de software, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Apple a spus că utilizatorii vor putea scana cărți de identitate emise de statele participante din SUA, iar cardurile vor fi criptate în portofelul digital al unui utilizator, unde compania oferă în prezent posibilitatea de a stoca carduri de credit și carduri de tranzit în unele orașe din SUA.

Apple colaborează cu administrația SUA pentru securitatea transporturilor pentru a accepta ID-urile digitale la aeroporturi.

Apple a schimbat numele serviciului său de stocare iCloud plătit în iCloud + și a adăugat funcții de confidențialitate. Una dintre acestea ascunde identitatea și comportamentul de navigare al unui utilizator atât de la Apple, cât și de la agenții de publicitate. O altă funcție permite utilizatorilor să-și ascundă adresa de e-mail atunci când completează formularele online. Apple a spus că prețurile iCloud nu se vor schimba în pofida noilor caracteristici.

Compania a mai anunțat că își actualizează aplicațiile de e-mail pentru a nu permite ca expeditorii să folosească trackere care detectează când este deschis un e-mail.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Apple a introdus, de asemenea, un nou mod de a urmări unde trimit date aplicațiile de servicii ale unor terți și a declarat că asistentul său vocal Siri nu va mai avea nevoie să se conecteze la serverele Apple pentru a răspunde unor solicitări.

Utilizatorii vor putea să controleze alte dispozitive Apple, cum ar fi iPad-urile, de pe computerele și laptopurile Mac. Apple a anunțat alte îmbunătățiri software pentru a facilita lucrul pe dispozitivele sale. Aceste caracteristici, la fel ca multe alte caracteristici emblematice Apple, nu vor funcționa cu dispozitive terțe.

Apple a introdus ceea ce numește evenimente în aplicație, o modalitate prin care dezvoltatorii pot găzdui evenimente live în cadrul aplicațiilor și au acele evenimente prezentate în timp real în App Store. Măsura ar putea intensifica concurența cu Facebook, care a declarat luni că intenționează să lanseze o afacere de evenimente online care va fi gratuită până în 2023 și, ulterior, va percepe comisioane mai mici decât taxele Apple de 30% pentru App Store.

Conferința Apple Worldwide Developers, desfășurată online pentru al doilea an din cauza pandemiei, atrage de obicei mii de dezvoltatori de aplicații, dintre care mulți speră că Apple le va asculta preocupările.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
carduri de identitate