Averea netă a CEO-ului Nvidia a crescut în cinci ani de la 3 miliarde de dolari la 90 de miliarde de dolari

Averea netă a CEO-ului Nvidia a crescut în cinci ani de la 3 miliarde de dolari la 90 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2024

În urmă cu cinci ani, CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, deținea o participație la producătorul său de cipuri în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari. După creșterea acțiunilor companiei, care au atins un nivel record, participația sa se ridică acum la peste 90 de miliarde de dolari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Nvidia a raportat miercuri seara venituri în primul trimestru care au depășit estimările, vânzările crescând cu peste 200% pentru al treilea trimestru consecutiv, determinate de cererea de procesoare de inteligență artificială, scrie News.ro.

Un fost șef al Singtel trebuie să plătească aproape 300.000 de dolari din cauza unei postări pe Facebook CITEȘTE ȘI Un fost șef al Singtel trebuie să plătească aproape 300.000 de dolari din cauza unei postări pe Facebook

Huang a oferit, de asemenea, o prognoză peste așteptări și a indicat investitorilor că Nvidia se așteaptă la o cerere nesățioasă pentru unitățile sale de procesare grafică AI sau GPU.

Compania a semnalat clienților săi, în special marilor companii de servicii cloud, că ar putea obține o rentabilitate puternică a investiției lor în cipurile scumpe.

”Schimbăm fundamental modul în care funcționează computerele și ce pot face computerele”, a spus Huang.

Huang deține aproximativ 86,76 milioane de acțiuni ale Nvidia, sau mai mult de 3,5% din acțiunile în circulație ale companiei.

Având în vedere că acțiunile au crescut cu peste 9% joi, la un preț de aproape 1.038 USD per acțiune, valoarea participației sale a crescut cu aproximativ 7,7 miliarde USD.

Prețul acțiunilor Nvidia a crescut de peste două ori în acest an, după ce s-au triplat în 2023. Au crescut de aproximativ 28 de ori în ultimii cinci ani.

Huang a adăugat acțiuni la participația sa în 2022, când acțiunile au atins minime relative înainte de boom-ul AI.

Huang, în vârstă de 61 de ani, a fondat compania Silicon Valley în 1993 pentru a construi GPU-uri pentru jocuri 3D.

Startup timișorean care folosește IA pentru treceri de pietoni mai sigure, admis într-un accelerator susținut de Google CITEȘTE ȘI Startup timișorean care folosește IA pentru treceri de pietoni mai sigure, admis într-un accelerator susținut de Google

În timp ce jocurile au fost cea mai mare afacere a companiei timp de decenii, Nvidia a pătruns pe alte piețe, inclusiv abonamentele la jocuri în cloud, metaversul și cipurile pentru minat criptomonede.

Dar averea Nvidia s-a schimbat dramatic la sfârșitul anului 2022, când OpenAI a lansat ChatGPT, deschizând conceptul de AI generativă pentru publicul larg. Tehnologia a prezentat un viitor în care computerele nu vor prelua doar informații noi din bazele de date, ci pot și genera conținut nou și răspunsuri la întrebări din cache-uri mari de date nesortate.

OpenAI își desfășoară cea mai mare parte a dezvoltării de AI pe GPU-uri Nvidia. În timp ce și alte companii, precum Microsoft, Google și Meta, și-au susținut investițiile în cercetarea și dezvoltarea AI, aveau nevoie de ultimele cipuri AI în valoare de miliarde de dolari pentru a-și construi modelele.

Huang a fost imaginea Nvidia și principalul său agent de vânzări, lăudând constant potențialul și puterea utilizării GPU-urilor companiei pentru construirea AI.

Nvidia, care dezvoltă software și instrumente AI de mai bine de un deceniu, a ajuns în poziție de prim rang pentru a deveni furnizorul de top pentru cele mai mari companii de tehnologie.

Compania deține acum aproximativ 80% din piața de cipuri pentru AI, iar Huang este printre cei mai bogați 20 de oameni din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
jensen huang