Brazilia, în discuții cu Elon Musk pentru furnizarea de internet în Amazonia

Brazilia, în discuții cu Elon Musk pentru furnizarea de internet în Amazonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Brazilia se află în discuții cu fondatorul companiei americane SpaceX, Elon Musk, pentru furnizarea de acces la Internet prin satelit în Amazonia și depistarea defrișărilor ilegale, au anunțat autoritățile braziliene, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ministrul brazilian al comunicațiilor, Fabio Faria, s-a întâlnit luni cu miliardarul american în Austin, Texas, în vederea unui parteneriat cu SpaceX care să asigure, prin Starlink, o conexiune la internet pentru școlile și centrele de sănătate din zone izolate, scrie Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

SpaceX ar permite, de asemenea, depistarea, cu ajutorul sateliților săi, a defrișărilor ilegale în cea mai mare pădure tropicală din lume, a explicat ministerul.

"Discutăm probleme de mediu și conexiunea (la internet) a școlilor din zonele rurale din Brazilia", a spus ministrul într-un videoclip postat pe Twitter după întâlnire. "Sunt încântat să pun bazele unui parteneriat cu Starlink și cu SpaceX", a mai spus el.

Potrivit lui Faria, un acord ar trebui să permită accesul la internet în fiecare școală din zonele rurale din Brazilia, precum și în rezervațiile indigene și alte zone izolate.

Elon Musk s-a declarat la rândul său "dornic să ofere conectivitate celor mai lipsiți de aceasta din Brazilia" și să ajute "la garantarea conservării pădurii amazoniene", esențială pentru echilibrul climatic.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Un purtător de cuvânt al Ministerului brazilian al Comunicațiilor a declarat pentru AFP că această întâlnire a reprezentat "o primă abordare" și că nu a fost propusă nicio dată pentru semnarea unui acord.

Starlink folosește "o constelație" de peste 1.500 de sateliți pe orbită terestră joasă pentru a furniza internet în majoritatea regiunilor de pe planetă, în special în Amazonia, din care 60% se află în Brazilia.

În această țară cu dimensiuni continentale, circa 40 de milioane de locuitori nu au încă acces la internet, adică 19% din populație.

viewscnt
Afla mai multe despre
brazilia
elon musk
internet