Browser-ul Edge va face să arate mai bine clipurile cu rezoluție mică

Browser-ul Edge va face să arate mai bine clipurile cu rezoluție mică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2023

Cu ajutorul unei tehnologii experimentale de upscaling, clipurile vechi disponibile pe site-uri precum YouTube vor ajunge să arate mai bine în browser-ul dezvoltat de Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Microsoft anunță că va implementa tehnologia VSR (Video Super Resolution) în browser-ul Edge, care folosește învățarea mecanică pentru a îmbunătăți automat calitatea clipurilor video disponibile online la rezoluție mică.

Conform companiei, VSR poate elimina artefactele rezultate în urma compresiei video și îmbunătăți vizibilitatea textului în cazul clipurilor vechi de pe YouTube și alte platforme.

Facebook crește durata filmărilor verticale CITEȘTE ȘI Facebook crește durata filmărilor verticale

În prezent, această facilitate este disponibilă sub formă de test pentru o parte a utilizatorilor care folosesc versiunea experimentală a browser-ului.

Tehnologia va funcționa doar în cazul clipurilor video la rezoluții mai mici de 720p și care nu folosesc DRM pentru protecția drepturilor digitale, ceea ce înseamnă că nu va fi disponibilă pe platformele de streaming.

De asemenea, pentru a funcționa, sunt necesare plăci video din seriile Nvidia RTX 20, 30 sau 40 ori AMD Radeon de la RX5700 la RX5800, iar dispozitivul trebuie să fie alimentat de la priză.

Tehnologia celor de la Microsoft nu este unicat, la facilități asemănătoare lucrând și alte companii, precum Intel și Nvidia. De asemenea, este de așteptat ca tehnologii similare să apară în curând și alte browser web.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
video
invatare mecanica